Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debi od prve minute

Navijači Seville naslađivali se Gvardiolovoj nevolji, Guardiola mu čuva leđa: "Polako, naučit će"

Joško Gvardiol trebao je debitirati tek sljedeći tjedan zbog premalo treninga s momčadi, ali Pep Guardiola odlučio mu je uručiti prve minute već protiv Seville upravo kako bi se što prije uigrao. Zato, također, nije previše opterećen pogreškama na startu u novom klubu.

Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol startao je za Manchester City prvi put u karijeri u finalu europskog Superkupa protiv Seville 1:1 (5:4 na penale).

Iako je njegov novi šef Pep Guardiola kroz tjedan slao signale kako će se vjerojatno strpjeti s njim, na koncu mu je odlučio vjerovati upravo kako bi se brže prilagodio.

Razlog za brigu pretvorio se u razlog za debi i Katalonac ga je prvi put otkako je istresao rekordnu svotu za svog novog braniča pustio s lanca odmah od prve minute. Baš zato što nije odradio previše treninga sa svojim novim suigračima, odlučio mu je priliku dati u utakmici.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol Kovačiću i Gvardiolu stiže pojačanje: City želi dovesti bivšeg dinamovca? divider

Stoga je sudačka nadoknada bila bonus kako bi se uigrao za izazove protiv Newcastlea i Sheffielda, iako se ta utakmica činila kao najrealnije vrijeme za debi u kojem njegove moguće pogreške neće koštati vjerojatno previše, čak i dogode li se.

Sinoć se dogodila pri uvodnom golu kad je En-Neysiri nadskočio Gvardiola za prvi gol, međutim Guardiola je očigledno bio spreman oprostiti novom igraču u ovoj utakmici, čak i ako ona znači trofej. To će biti psihološki odlično za Joška, a vjerojatno će mu gorivo za što bolji start dati naslađivanje Sevillinih navijača poslije gola.

Ivan Rakitić Rakitić održao emotivan govor suigračima, tužno komentirao slavlje igrača Cityja divider

"En Neysiri je zakucao preko njega", pisali su navijači Seville naslađivajući se nevolji skupo plaćene stoperske zvijezde.

"Joško Gvardiol izgleda mint", pisali su na društvenim mrežama parafrazirajući izraz koji se kolokvijalno koristi kao sinonim za nešto skupo i novo, aludirajući kako izgleda premekano.

"Bayernov Kim je jeftiniji, ali zasad izgleda bolje", piše pak treći dok četvrti emojijma ismijava činjenicu kako je Gvardiol najskuplji branič na svijetu.

Mateo Kovačić Manchester City osvojio Superkup: Kovačić i Rakitić zabili iz penala divider

"Nažalost, nismo imali vremena za uigravanje, jer nismo imali puno treninga zajedno, bio sam zadovoljan njegovim debijem protiv Burnleya, a poslije Newcastlea ćemo imati malo vremena za uigravanje", pričao je Guardiola o Gvardiolu.

"Korak po korak, ima još puno toga za pohvatati, greške će se događati kako bude igrao, ali naučit će iz njih."

Joško Gvardiol protiv Seville Guardiola Gvardiolu promijenio poziciju protiv Rakitića: Nije zaigrao na stoperu divider

Zasad je zaigrao kao lijevi bek, a Akanji kao stoper, no čini se kako je Gvardiola želio vidjeti kako će izgledati u toj ulozi, u kojoj može igrati i igrao je često u prošlosti. Doveden je doduše kao stoper i uskoro bi trebao dobiti minute i tamo.

Njegovim prvim minutama od starta zadovoljan je bio i dobar dio engleskih medija koji je istaknuo kako može komotno igrati u ulozi beka jer ima dosta nisko težište za igrača svojih gabarita.

Joško Gvardiol BBC proglasio Joška Gvardiola igračem utakmice: "Nisam mogao zamisliti bolji početak" divider

Neiskustvo igranja za City i nova formacija su ga kaznili pri prvom golu jer je napadač Seville iskoristio prostor između njega i Akea pa nekoliko puta prijetio iz kontra napada, međutim pokazao je što može kad se otvarala prilika za napad, a nje će u Cityjevom konceptu biti jako puno.

Na kraju krajeva, Gvardiolove pogreške će biti brzo zaboravljene jer je prvi trofej sezone u vitrini. Guardiola je izgleda odlučio riješiti se Laportea jer su prihvatili ponudu Al-Nassra za Španjolca, dok su ostali stoperi Stones i Dias imali razloge za poštedu pa je ovako neizravno poručio svom dosadašnjem braniču i sunarodnjaku kako će njegove minute buduće ići Gvardiolu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider