Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postoji jedan problem

Kovačiću i Gvardiolu stiže pojačanje: City želi dovesti bivšeg dinamovca?

Nakon Matea Kovačića i Joška Gvardiola, Manchester City želi još dovesti još jednog bivšeg dinamovca.

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Po prvi put povijesti Manchester City je osvojio europski Superkup, i to s dva bivša igrača Dinama u momčadi. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu protiv Seville i ostavili vrlo dobar dojam, a sada kruži transfer-glasina da bi im se mogao pridružiti i treći bivši dinamovac.

Pred sam početak sezone Pep Guardiola doživio je težak udarac, ostao je bez Kevina De Bruynea koji je zadobio ozljedu bedrenog mišića te ga neće biti do kraja godine. 

Tek trebaju odlučiti hoće li na operaciju, a to bi svakako moglo otvoriti prostor za još veću minutažu Mateu Kovačiću, ali i još jednom velikom pojačanju na koje je Pep bacio oko.

Ivan Rakitić Rakitić održao emotivan govor suigračima, tužno komentirao slavlje igrača Cityja divider

Gianluca Di Marzio, poznati talijanski novinar koji se bavi transferima, tvrdi da City želi dovesti Danija Olma. On je velika Pepova želja, prati ga neko vrijeme, ali postoji jedan veliki problem.

Olmo ima čvrst ugovor s RB Leipzigom, koji je nedavno produžio do ljeta 2027. godine, a tek od sjedeće sezone počinje klauzula po kojoj ga klubovi mogu otkupiti za 55 milijuna eura.

Njemački bundesligaš ne mora, a i ne želi prodati Olma. Zaradili su ovog ljeta popriličan iznos, samo su za Gvardiola dobili 90 milijuna eura odštete, no City će svejedno pokušati, tvrdi Di Marzio koji dodaje da bi Leipzig mogao tražiti od 80 do 100 milijuna eura za svog Španjolca koji je sjajno otvorio novu sezonu.

Joško Gvardiol BBC proglasio Joška Gvardiola igračem utakmice: "Nisam mogao zamisliti bolji početak" divider

Hat-trickom je uništio Bayern usred Munchena u borbi za njemački Superkup i još jednom pokazao iznimne kvalitete.

Također, Olmo bi mogao biti korisno pojačanje za Guardiola, ne samo u veznom redu, već i na krilnoj poziciji. Građani žele dovesti Lucasa Paquetu, no West Ham potražuje popriličan iznos za svog Brazilca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider