Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će odlučiti zizou?

Navijači Reala okrenuli palac dolje svojim najvećim zvijezdama

Uoči utakmice u Napulju navijači Reala ne žele na terenu vidjeti trojac Bale – Benzema – Cristiano.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog tjedna na rasporedu su prve utakmice uzvrata osmine finala Lige prvaka. U utorak Real Madrid gostuje u Napulju gdje će domaći Napoli pokušati nadoknaditi 3:1 pobjedu aktualnog prvaka Europe.

Real je za vikend napokon prekinuo malu krizu. Slavio je kod Eibara s 4:1 nakon crnog tjedna u kojem je pobijedio u samo jednoj od tri prvenstvene utakmice te prepustio Barceloni vodeću poziciju na ljestvici.

Odigrali su igrači Reala zbilja sjajnu utakmicu s Lukom Modrićem za dirigentskom palicom, ali i bez dvije najveće zvijezde Cristiana Ronalda i Garetha Balea. Prvog nije bilo zbog lakše ozljede i čuvanja za Napulj, dok je Velšanin odrađivao kaznu zbog crvenog kartona dobivenog protiv Las Palmasa.

Odmarao je Zinedine Zidane i Tonija Kroosa, Marcela i Danija Carvajala, ali na igri se nije zamijetio izostanak polovice prvotimaca. Štoviše, navijači su napokon podigli palac gore jer vidjeli su jako dobru predstavu svojih ljubimaca.

Briljirao je Karim Benzema s dva pogotka i jednom asistencijom, kao jedini iz ubojitog trojca BBC koji je sve više na meti kritika medija i navijača. Nedavna analiza pokazala je kako Bale, Ronaldo i Benzema i nisu toliko ubojiti, a neki tvrde kako su i precijenjeni.

Navijači ne žele BBC u Napulju

Dojam nakon pobjede u Eibaru je da se igrači Reala više trude i trče kada su u nominalno slabijoj postavi. James Rodriguez, Lucas Vasquez i Marco Asensio više su surađivali, momčad je bila kompaktnija, piše madridski As.

U anketi ovog sportskog lista bliskog Realu čak 77 % navijača ne želi u uzvratu protiv Napolija u prvih 11 gledati trojac BBC. I Marca se ubacila na taj vlak pa je i ona ponudila istu anketu gdje također tri četvrtine čitatelja ne želi u napadu vidjeti tri najveće zvijezde. Koga žele izbaciti nije poznato, samo ne žele njih trojicu zajedno na terenu.

No Zinedine Zidane se vjerojatno neće složiti. Pa nije bez razloga miksao momčad na posljednjim utakmicama. Imat će spremnu najbolju 11-oricu za uzvrat u gradu podno Vezuva. To uključuje i napad predvođen Baleom, Ronaldom i Benzemom.

Zizou ne želi ništa prepustiti slučaju, no ukoliko se dogodi neka senzacija pa njegova momčad prokocka prednost od dva gola razlika te ispadne iz Lige prvaka, bijes navijača strmoglavit će se na njega te će mu se moći zamjeriti kako nije poslušao glas naroda. To se, vjerujemo, ipak neće dogoditi…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider