Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ždrijeb europske lige

Uvjereni da su već prošli Dinamo: "Dvije jako lagane utakmice za Sevillu, ako to ne dobije, nikoga neće"

Javnost u Andaluziji već razmišlja što poslije Dinama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Seville i španjolski mediji uvjereni su kako će Andalužani eliminirati zagrebački Dinamo u šesnaestini finala Europske lige, premda klupski direktor upozorava kako je hrvatski prvak iskusna momčad s kvalitetnim pojedincima.

"Dinamo je stalni sudionik europskih natjecanja, momčad koja naizmjenično sudjeluje u Ligi prvaka i Europskoj ligi", rekao je Sevillin sportski direktor Ramón Rodríguez Verdejo poznatiji kao "Monchi".

gol expired Sevillin "čudotvorac": "Kada vidiš ime Dinamo Zagreb, pomisliš da to nije bitna ekipa..." divider

"To je iskusna momčad koja je prošla zahtjevnu skupinu u kojoj su bili West Ham, Genk i bečki Rapid. U posljednjoj utakmici su za prolaz upisali pobjedu na gostovanju kod West Hama", dodao je u razgovoru za radijsku postaju Marca.

Navijači uvjereni u prolazak

No njegove riječi nisu utjecale na navijače u Sevilli, presretne što će 17. veljače ondje gostovati Dinamo prije uzvrata tjedan dana kasnije.

"Sevilla će to uvjerljivo dobiti", rekao je jedan sredovječni muškarac u videu objavljenom na nogometnom portalu El Desmarque. "Imali smo sreće u ždrijebu, to je očito. Sevilla će lako proći dalje. Uostalom, ona je kralj ovog natjecanja", dodao je drugi navijač.

gol expired Ivan Rakitić se oglasio nakon ždrijeba: Evo što je rekao o Dinamu divider

Sevilla je Europsku ligu osvajala 2006., 2007., 2014., 2015., 2016. i 2020. godine.

"Sevilla je favorit protiv bilo koje momčadi u ovom natjecanju", izjavio je Pedro, zaposlenik na kiosku u tom gradu u Andaluziji.

Jedan prolaznik je, pak, dodao: "To će biti dvije jako lagane utakmice za Sevillu. Ako to ne dobije, nikoga neće".

Sevilla slavila u Ligi prvaka

Sevilla je slavila protiv Dinama 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka s 4-0 i 1-0, a od hrvatskih klubova igrala je još protiv Rijeke godine 2014. u Europskoj ligi kada je u gostima odigrala 2-2 a doma pobijedila 1-0.

Španjolski mediji smatraju kako je momčad sa stadiona Ramón Sánchez Pizjuán veliki favorit protiv "Modrih".

"Sevilla bi se trebala osjetiti superiorno i na svom terenu i u gostima u tom ogledu te ne bi trebala imati problema pri izbacivanju hrvatskog sastava iz Europske lige", izvijestile su novine Marca.

gol expired Sevillin "čudotvorac": "Kada vidiš ime Dinamo Zagreb, pomisliš da to nije bitna ekipa..." divider

Konkurentski list AS je naveo kako je "Dinamo Zagreb i više nego pogodan suparnik da Sevilla nastavi svoj put u natjecanju za koje je posebno vezana i čije finale se ove sezone igra na njenom stadionu".

"Ali govorimo o utakmicama koje se igraju tek za dva mjeseca, a ispred nas je još i zimski prijelazni rok, pa zaključci koje donosimo sada ne moraju vrijediti tada", upozorio je Monchi. "Puno je okolnosti koje mogu utjecati na ishod tih susreta", dodao je.

Istaknuo je Dinamove igrače Mislava Oršića i Brunu Petkovića napomenuvši kako su "iskusni" i "poznati u europskom nogometu".

"To je momčad navikla igrati u Europi pa joj nimalo neće biti neobično odigrati te dvije utakmice sa Sevillom. Zakomplicirat će nam stvari", rekao je Monchi dodavši da mu se ne sviđa što je uzvrat u Zagrebu.

Sevilla je prilikom ždrijeba održanog u ponedjeljak htjela izbjeći talijanske klubove Napoli i Lazio, koji će igrati protiv Barcelone i Porta.

"Na prvu, vidjevši potencijalne suparnike, rekao bih da su svi podjednako teški. Vjerojatno je talijanske, Napoli i Lazio, trebalo izbjeći zbog imena, ali nikad se ne zna", zaključio je Monchi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider