Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio koga izuzetno cijeni

Sevillin "čudotvorac": "Kada vidiš ime Dinamo Zagreb, pomisliš da to nije bitna ekipa..."

Dinamo će prvu utakmicu igrati 17. veljače u Sevilli, gradu na jugu Španjolske, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelinici Seville, drugoplasirane momčadi španjolskog prvenstva, rekli su u ponedjeljak kako očekuju teški dvoboj u play-offu Europske lige protiv zagrebačkog Dinama premda ga ne smatraju poznatom ekipom u europskim okvirima.

"Prvo što pomisliš kada vidiš ime Dinamo Zagreb jest da to nije bitna ekipa, sve dok ne počneš igrati protiv njih, pa kada uvidiš da su iskusni i važni u svojoj zemlji", izjavio je Sevillin sportski direktor Ramon Rodríguez Verdejo poznatiji kao Monchi.

"Dinamo je klasik hrvatskog nogometa, sigurno najbolji klub hrvatskog nogometa. Ima iskustva igranja u Europi, pa će biti komplicirano. No gledajući protivnike koje smo mogli izvući bilo je malo povoljnih opcija, zapravo niti jedna. Dinamo je manje-više na razini ostalih koje smo mogli dobiti", dodao je govoreći za klupsku televiziju u Sevilli nakon izvlačenja parova.

Hrvatski prvak će prvu utakmicu igrati 17. veljače u Sevilli, gradu na jugu Španjolske, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Zagrebu.

"Sigurno će biti motivirani jer igraju protiv Seville", napomenuo je Monchi.

"Uvijek više volim igrati uzvrat pred našim navijačima, ali što je tu je. O tome ne možemo sada puno razmišljati", rekao je.

gol expired Sjajna ekipa čeka Dinamo: Rakitić i društvo teški više od 400 milijuna eura, jedini ozbiljno prijete Realu divider

Monchi je objasnio kako je "Dinamo trenutačno treći u hrvatskom prvenstvu, no da ima dvije utakmice manje".

"Ali za očekivati je ako pobijede u njima da će biti vodeći na tablici. Uvjeren sam međutim da će biti maksimalno posvećeni nastupu u Europskoj ligi, što je normalno i logično", izjavio je.

Dinamo i Sevilla su igrali međusobno 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka. Sevilla je pobijedila doma 4:0, a u Maksimiru 1:0.

"To je ekipa koja možda nema puno poznatih igrača, ali ima Oršića koji mi se izuzetno sviđa, to je 28-godišnjak koji fantastično igra na krilu. Zabio je izuzetno lijep gol protiv West Hama. Tu su još Petković, Ivanušec, Livaković... to su važni igrači s iskustvom igranja u reprezentaciji", napomenuo je Monchi.

Monchi, nekadašnji vratar Seville i suigrač Davora Šukera od 1991. do 1996., poznaje Dinamo jer je kao sportski direktor Rome kupio 2018. godine talentirang veznjaka Antu Ćorića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider