Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
EL rekorderi

Sjajna ekipa čeka Dinamo: Rakitić i društvo teški više od 400 milijuna eura, jedini ozbiljno prijete Realu

Sevilla i Dinamo suprotstavit će se u play-offu nokaut-faze Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ždrijebu play-offa nokaut-faze Europske lige Dinamo je izvukao Sevillu, a ovakav ishod spada među najlošije za Zagrepčane.

Sastav iz Andaluzije izaziva veliko poštovanje zbog svega onog što su kroz povijest napravili u ovom natjecanju, ali i aktualnog trenutka u kojem se nalaze.

Sevilla je rekorder Europske lige, koju je osvojila u čak šest navrata. Prvi put 2006. godine, a posljednji lani. U međuvremenu je osvajala ovo natjecanje i 2007., 2014., 2015. te 2016. godine.

Premda se itekako naosvajala ove Europske lige, ove sezone Sevilla ima motiv veći nego ikad. Naime, finale se igra 18. svibnja na njihovu stadionu Ramon Sanchez Pizjuan i igrači će dati apsolutno sve od sebe kako bi pred svojim navijačima, u svojem gradu, uzeli prestižni europski trofej.

Što se tiče igračkog kadra Seville, tržišna vrijednost, prema Transfermarktu, im je 415 milijuna eura.

Dva stopera vrijede više od 100 milijuna eura

Ivan Rakitić, koji je zamjenik kapetana Jesusa Navasa, procijenjen je na 10 milijuna eura, a zanimljivo je kako su dva najvrjednija igrača u kadru Seville - stoperi. Francuski reprezentativac Jules Kounde vrijedi 60 milijuna eura, a Brazilac Diego Carlos 45 milijuna eura.

Među ofenzivcima najveću vrijednost ima Marokanac Youssef En-Nesyri, koji je trenutačno ozlijeđen. Puno je tu itekako poznatih imena, kao što su Erik Lamela, Lucas Ocampos...

Može li Dinamo proći Sevillu?

Ukupno glasova:

Samo dva poraza u 16 prvenstvenih utakmica

Sevilla je u Europsku ligu dospjela nakon što je u skupini Lige prvaka završila na trećem mjestu, iza Lillea i Red Bull Salzburga, a ispred Wolfsburga.

Bio je to podbačaj jer očekivali su da će uspjeti završiti među prva dva i izboriti osminu finala Lige prvaka. No, koliko god u LP-u nisu ostvarili svoje ovosezonske ambicije, toliko im u domaćem prvenstvu ide vrlo dobro. Trenutačno su na drugom mjestu s osam bodova zaostatka za Real Madridom, od kojeg imaju utakmicu manje. S obzirom na katastrofalna izdanja Barcelone i neuvjerljive partije Atletica, Sevilla se doima kao jedini kakav-takav suparnik Kraljevskom klubu u borbi za naslov prvaka. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider