Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skupili donacije

Navijači Hajduka kupili kuću mladiću s autizmom kojeg su tukli zbog ljubavi prema Bijelima

Prvotni plan bio je da se uredi njegova obiteljska kuća, no radovi bi izišli puno više od predviđenog, pa je bilo isplativije kupiti novu kuću.

Igora iz Koprivnice, mladića s poteškoćama u razvoju, na Badnjak prošle godine trojica huligana napala su, šamarala i tukla i sve snimala. On je, naime, navijač Hajduka, a oni - Dinama.

Šibensko društvo prijatelja Hajduka čulo je za tu priču i odlučilo mu pomoći.

''Njih su me dvojica našli u gradu i rekla mi: 'Idemo ti nešto pokazati.'. Onda sam ja rekao da ne idem. Došao sam i ovaj me šamarao i trebao sam vikati 'Dinamo'. Rekao je da stavim na društvene mreže sve i ja sam rekao da neću nikada navijati za Dinamo jer sam hajdukovac'', priča mladić.

Policija je brzo odradila posao. Huligani su uhićeni, jedan iza rešetaka čeka suđenje. A navijači Hajduka pokrenuli su mašineriju.

Prvotni plan bio je da se uredi mladićeva obiteljska kuća, no radovi bi izišli puno više od predviđenog, pa je bilo isplativije kupiti novu kuću.

Navijači Hajduka iz cijeloga svijeta uplatili su novac dovoljan za kupnju kuće i još jednom iznenadili majku i mladića.

''Hajdučki puče, zahvaljujući vašim donacijama Igor i mama Nadica od danas imaju svoju novu kuću! Potez je to na koji smo se odlučili prvenstveno zbog prevelike cijene obnove njihove stare kuće, jer je pukla na dva dijela i trebalo je podlijevati nove temelje te mijenjati kompletan krov, a drugi su razlog neriješeni imovinskopravni odnosi u vezi s njihovom starom kućom'', napisali su na stranici DPH-a Šibenik na Facebooku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider