Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajna podrška

Navijači Dinama dominirali u Salzburgu: Policija prije utakmice imala problema s traktorima i prosvjedima

Policije je bilo na svakom koraku. Gradske vlasti i Ravnateljstvo policije Salzburga utakmicu su proglasili visokorizičnom, pa se ništa nije htjelo prepustiti slučaju.

Galerija RB Salzburg - Dinamo RB Salzburg - Dinamo RB Salzburg - Dinamo +2 RB Salzburg - Dinamo

Premda je austrijska policija susret trećeg kola Lige prvaka između RB Salzburga i Dinama okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika, uoči susreta nisu zabilježeni nikakvi izgredi.

RB Salzburg je dao Dinamu na raspolaganje 1.500 ulaznica, no u Mozartovom gradu su "modri" imali daleko veću podršku jer su se navijači snalazili na razne načine. Stadion, koji je kapacitet 30.188 gledatelja nije bio rasprodan, pa je i to olakšalo potragu za ulaznicama.

Većina navijača je stigla na dan utakmice s obzirom da je Zagreb udaljen tek nešto više od 400km. Nažalost, atmosferu uoči ogleda pokvarila je kiša koja je cijeli dan neumorno padala, pa je većina navijača "zauzela" ugostiteljske objekte u središtu grada i potom se uputila prema stadionu.

Policije je bilo na svakom koraku. Gradske vlasti i Ravnateljstvo policije Salzburga utakmicu su proglasili visokorizičnom, pa se ništa nije htjelo prepustiti slučaju.

U svom priopćenju uoči utakmice naveli su kako se u središtu grada očekuju "buka i dim od pirotehnike, te zastoje u prometu".

"Spremni smo za operaciju i osigurat ćemo da stanovništvo bude što manje pogođeno, a istovremeno imamo najvišu razinu sigurnosti," navela je policija. Najavljivali su i korteo BBB-a, no od toga nije bilo ništa.

U upotrebi je imala i policijsko taktičko komunikacijsko vozilo, a oko stadion je uspostavljena posebna sigurnosna zona.

Zanimljivo, policija je u srijedu radila "dvostruke smjene" jer su prije podne u gradu organizirani prosvjedi protiv planiranog proširenja lokalne željeznice S-Link.

Prosvjed je organizirala inicijativa Stop U-Bahnu koja je u središte grada stigla s traktorima i transparentima. Demonstracije su se održale neposredno prije sastanka općinskog vijeća Salzburga, na Alter Marktu, nedaleko od gradske vijećnice.

Matej Mandić VIDEO Matej Mandić izveo ludu obranu u Ligi prvaka! Ovo nikad niste vidjeli u rukometu divider

Futsal Dinamo - Olmissum Težak poraz Futsal Dinama: Prvak Europe im utrpao devet komada, Olmissum slavio na Kosovu divider

Sandro Kulenović Velika pobjeda Dinama u Ligi prvaka: Modri slavili u Salzburgu, Kulenović ih načeo, Petković dotukao! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Velika pobjeda Dinama u Salzburgu! 💪🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX
GOOOOOOOOOOOL! ⚽

Pogodak Petkovića za 2 - 0! 🔵⚽

📸: Goran Mehkek / CROPIX
GOOOOOOOOOOOL! ⚽

Kulenović pogađa za vodstvo Dinama! 💪🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Bez pogodaka na poluvremenu. Što kažete na igru Modrih? 💪🔵

📸: Ronald Gorsic / CROPIX