Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zbog slučaja Negreira

Navijači Athletica prekinut će derbi s Barcelonom u 30. minuti i priuštiti joj povijesnu sramotu

Navijači Athletic Bilbaa pripremaju prosvjed protiv Barcelone zbog slučaja Negreira.

Navijači Athletica (Foto: Afp)

Nogometaši Athletic Bilbaa u nedjelju na San Mamesu dočekat će Barcelonu u derbiju 25. kola La Lige, a domaći navijači planiraju paklenu dobrodošlicu katalonskom gigantu zbog nedavne afere s podmićivanjem sudačkog čelnika. U 30. minuti susreta ubacit će na teren lažne novčanice na kojima će pisati "Mafia".

Protestirat će i posebnim lecima, ali lažne novčanice trebale bi biti "epska šamarčina" ugledu Barcelone. Naime, Katalonci su usred skandala sa sucima, otkrivene su brojne uplate na račun nekadašnjeg čelnika sudačke komisije Josea Marije Enriqueza Negreire za određene "savjete".

Vitor Roque Uzbuna u Madridu, Barca trlja ruke i sprema veliki transfer: Real u strahu da je bacio golemi novac u vjetar divider

Dobio 1,4 milijuna eura za "savjete"

Za savjete o suđenju Barcelona mu je od 2016. do 2017. isplatila oko 1,4 milijuna eura, a otkrivene su i neke stare uplate datirane godinama unazad.

Laligaški klubovi bune se i žele rigoroznu kaznu Barceloni, a navijači Athletica prvi će javno izraziti svoje nezadovoljstvo, i to koreografijom. Planiraju prekinuti derbi ubacivanjem lažnih novčanica u 30. minuti, koje će biti obojene crveno i plavo, imati grb Barcelone, simbol dolara i poruku "Mafia".

Luka Modrić na utakmici Real Madrid - Barcelona Pao je mit o napadačkoj Barci: Ovo se Realu nije dogodilo čak 13 godina, Modrić najopasniji divider

"Slučaj Negreira samo je vrh sante leda. U 30. minuti utakmice protiv Barcelone iskalite svoj bijes. Preuzmite ove lažne novčanice, isprintajte ih, neka ih znaju pod njihovim pravim imenom - Mafia", priopćili su iz navijačke skupine baskijskog kluba.

"Mogu vam pomoći i s VAR-om"

Bivši čalnik sudačke komisije godinama je savjetovao Barcelonu kako se odnositi prema delegiranim sucima i za to primao milijunske iznose. Kad je sve procurilo u javnost, Barcelona je najavila tužbu za klevetu, a izvjesno je kako će ih biti jako puno, osobito jer je El Mundo Deportivo objavio kako je Negreira nudio pomoć Barci i po uvođenju VAR-a.

Vinicius i Frenkie de Jong VIDEO Vinicius uhvatio Barcinu zvijezdu za vrat pa izveo hrvački zahvat: Nije stao na tome divider

"Mogu vam pomoći i s VAR-om, ako ste zainteresirani, nazovite me", sadržaj je sporne poruke koju je navodno Negreira poslao Barcinim ljudima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider