Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilski supertalenti

Uzbuna u Madridu, Barca trlja ruke i sprema veliki transfer: Real u strahu da je bacio golemi novac u vjetar

Real Madrid i Barcelona ulažu goleme napore i financijska sredstva na brazilskom tržištu nogu…

Vitor Roque (Foto: Afp)

Dok na Santiago Bernabeuu zvona zvone na uzbunu, na Camp Nouu trljaju ruke. Barca je trenutačno u prednosti pred Realom na oba domaća fronta, u prvenstvu i Kupu kralja, a već je osvojila španjolski Superkup, što znači da bi ove sezone mogla preskočiti vječnog rivala na tri kolosijeka.

Neymar Francuska legenda: "Neymarova ozljeda blagoslov je za PSG. Drago mi je, ne mogu ga više gledati" divider

Razlog za veće zadovoljstvo Katalonci imaju i na planu angažmana brazilskih supertalenata. Oba su kluba vrlo aktivna na brazilskom tržištu, ulažu goleme napore kako bi privukla najveće talente u svoje jato.

Endrick upao u rupu

U Realu polako počinju sumnjati u svoj glavni ulog – Endricka, 16-godišnjeg napadača Palmeirasa. Stvari se ne razvijaju prema očekivanju i zabrinutost odmah raste. Otkako su Madriđani krajem godine zaključili trgovinu koja će ih stajati oko 72 milijuna eura, odšteta Palmeirasu 60 milijuna i još 12 milijuna poreza, Endrick je upao u crnu rupu. 

U novoj godini još nije postigao pogodak, a ni upisao asistenciju. Osim što mu se učinak alarmantno smanjio, završio je i na klupi. Palmeiras bez njega u startnoj momčadi leti i vodeći je na ljestvici elitne brazilske lige. Katalonski mediji pišu da je Florentino Perez oglasio preventivnu uzbunu. Ni za Real sedamdesetak milijuna eura nije sitnica.

Stipe Miočić Stipe Miočić oduševio odgovorom Jonesu oko posla: Neće uzimati godišnji do same borbe divider

S druge strane, Barcina glavna oklada, Vitor Roque, igra u velikoj formi. Ofenzivac Athletico Paranaensea bio je najbolji strijelac nedavnog Južnoameričkog prvenstva do 20 godina zajedno sa suigračem Andreyem Santosom, novim igračem Chelseaja, koji je ostao na posudbi u Vasco da Gami.

Roque briljira, pozvan u brazilsku reprezentaciju

Obojica su postigla po šest golova, a Brazil je osvojio naslov prvaka pobijedivši u odlučujućoj utakmici Urugvaj 2:0. Njegove dobre igre dovele su do toga da ga je Ramon Menezes, privremeni trener Selecaa, pozvao u seniorsku reprezentaciju Brazila za utakmicu s Marokom, koja je na rasporedu 25. ožujka u Tangeru.

Tigrinho, kako Vitora Roquea zovu u Brazilu, tek je napunio 18 godina i strpljivo čeka da Barca riješi svoje financijske probleme s La Ligom. Iako katalonski mediji transfer opisuju kompleksnim, najnovija izvješća kažu da su pregovori napredovali. Ahtletico je popustio i spreman je biti fleksibilniji u zahtjevima, pa se Katalonci nadaju da bi transfer mogli zaključiti u ljetnom prijelaznom roku.

Krajem siječnja pojavila se informacija da je Chelsea ponudio 25 milijuna eura za Roquea, no brazilski klub to je bez krzmanja odbio. Brazilci su navodno postavili cijenu na 50 milijuna, no očito su spremni malo omekšati. U Barceloni se nadaju da će biti dovoljno između 40 i 50 milijuna, uključujući bonuse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider