Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nećemo ga vratiti"

Reporter Nove TV razgovarao s navijačem koji je prije 29 godina oteo transparent navijačima Atalante

S navijačem Dinama koji je prije 29 godina otuđio transparent nogometnog kluba Atalante razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

Transparent Atalante koji su otuđili BBB

Prije 29 godina, Bad Blue Boysi su se sa svog prvog europskog gostovanja vratili s vrlo vrijednim suvenirom. Dinamo je tog 19. rujna 1990. u Bergamu igrao s Atalantom, a ovo je transparent koji su Boysi otuđili navijačima talijanskog kluba. Glavni i odgovorni - Zlatko Triplat.

"U jednom trenutku smo se našli kolega i ja preko, s one strane tribine, gdje mi je karabinjer na talijanskom počeo govoriti da skidam transparent jer je mislio da sam Talijan. I onda smo ga prebacili na našu tribinu i od tada je kod nas", ispričao je Zlatko Triplat.

U međuvremenu, nestao je u jednom od podruma, a danas su ga dečki i pronašli.

"Bio je svugdje, bio je malo i na utakmicama Dragovoljca, uglavnom smo se hvalili s njim. Dali smo ga Bad Blue Boysima na raspolaganje", ispričao je Triplat.

* Možda će ga i vratiti?

"Pa ako bude bilo potrebe, ali mislim da neće", rekao je uz osmijeh Triplat.

gol expired Povijesna noć Dinama: Četiri komada Atalanti u rapsodiji na otvaranju Lige prvaka! divider

Na gostovanje u Bergamo tada je krenuo i Branko, zajedno s više od dvije i pol tisuće navijača Dinama. Kartu i šal s te utakmice i danas čuva.

"Karta s utakmice. Koliko vrijedi danas? To bi trebalo pitati kolekcionare, ali za mene nema cijenu. Neprocjenjivo, meni je to emocija. Šal je u arhivi i vadi se samo za posebne prilike kao što je ova danas", rekao je Branko Lesjak.

Sjećanja su svježa i za Darka, koji se nada da ovaj Dinamo može do velikih rezultata.

"Onda je možda bilo više talenta, a ovo danas je više momčad. Ja se toplo nadam da ovaj Dinamo može proći dalje", rekao je Darko Zlodi, navijač Dinama.

gol expired Bjelica otkrio zašto je Olmo igrao manje u posljednje vrijeme i "uništio" Petkovića divider

Nada se tome i Slavko Ištvanić, koji povlači paralelu između njegove momčadi koja je igrala s Atalantom i sadašnje garniture.

"Ova momčad ima nešto što smo i mi imali, a to je zajedništvo. To je atmosfera koja je unutar momčadi. Bjelica je posložio igrače, ima na svakoj poziciji po tri igrača i mislim da je napravio puno na zajedništvu i atmosferi. Publika se vratila na stadione što je jako bitno."

Pred punim stadionom, na kojem će se sutra, ne sumnjamo, naći i transparent s početka naše priče, Dinamo će loviti prvu ovogodišnju pobjedu u Ligi prvaka.

Marco Reus promašio jedanaesterac (Foto: AFP) Borussia propustila nokautirati Barcu: Tragičar Reus promašio jedanaesterac i nekoliko šansi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider