Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Favoriti upisali pobjede

Nastavlja se napeta utrka za prvaka: Bayer i dalje neporažen, Bavarci im pušu za vratom

Bayer je ostao neporažen na vrhu njemačke Bundeslige.

Bayern (Foto: Afp)

Bayer Leverkusen i Bayern München pobijedili su u 20. kolu Bundeslige Darmstadt (2-0) i Borussiju Mönchengladbach (3-1), tjedan dana prije ključnog, međusobnog dvoboja u prvenstvu.

Bayer Leverkusen je i dalje neporaženi lider u Bundesligi, sa 16 pobjeda i 4 remija, te zadržava dva boda prednosti u odnosu na Bayern München.

Igrači Xabija Alonsa dominirali su na travnjaku fenjeraša Darmstadta zahvaljujući dva gola Nigerijca Nathana Telle (33. i 52.). Josip Stanišić je igrao cijelu utakmicu za Apotekare, a kod domaćih su Josip Maglica i Bartol Franjić igrali po 81 minutu.

Osijek - Hajduk Svakome po bod u izjednačenom susretu na Opus Areni divider

Bayern Thomasa Tuchela je imao više problema protiv neugodne Borussije (M). Gladbach je poveo preko Nice Elvedija (35), ali je prije odmora izjednačio Aleksandar Pavlović (45).

U drugom dijelu su za Bayern zabijali Harry Kane (70) i Matthijs De Ligt (86). Kane je zabio svoj 24. bundesligaški gol ove sezone, a tijekom sezone 2007./08. Luca Toni zabio je isto toliko golova, što je rekord bavarskog kluba za prvu sezonu pod bojama Bayerna.

Bochum i Augsburg su odigrali 1-1, a za goste je Kristijan Jakić igrao 81 minutu.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider