Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POVRATAK NAKON 22 GODINE

Napisana je najljepša nogometna bajka: Trebali su se boriti za ostanak, a izborili su Premier ligu!

Pobjedom nad Huddersfieldom završio je Ipswich Town jednu prekrasnu priču, izborivši ulazak u Premier ligu.

Navijači Ipswich Towna (Foto: Profimedia)

Ono što je rijetko tko vjerovao da je moguće ipak se dogodilo. Ipswich Town je u povratničkoj sezoni u Championship odmah izborio drugo mjesto te povratak u Premier ligu nakon 22 godine.

No, nije samo to dio lijepe priče nekadašnjeg prvaka Engleske, osvajača FA Cupa i Kupa UEFA. Bitan je način na koji su oni to ostvarili.

Sve to su napravili napadačkim nogometom bez kompromisa

Nakon izuzetno ofenzivnog nogometa koji su pokazali u trećem rangu, momčad Kierana McKenne jednako je nastavila i u drugom, iako su po vrijednosti momčadi na početku sezone bili tek 18. momčad lige.

Od napadačkog nogometa nije McKenna odustao niti kad je došla kriza rezultata, a sve se na kraju isplatilo. Domaća pobjeda 2:0 nad Huddersfieldom donijela je ogromno slavlje engleskoj pokrajini Suffolk, maloj ponosnoj pokrajini poznatoj po poljoprivredi.

No, ove sezone "Farmeri" su igrali fantastičan nogomet i razveselili sve one koji vole ovu ludu igru. Iduće sezone igrat će Premier ligu, u kojoj su dosad nastupali pet sezone. 

Navijači su naravno nakon posljednjeg zvižduka provalili u teren, a kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

Vratio se Leicester, Birmingham ispao

U Premier ligu ulazi i Leicester City, dok će teško breme kvalifikacija osjetiti Leeds, Southampton, West Bromwich Albion i Norwich.

Iz lige ispadaju Rotherham, Huddersfield i Birmingham, što se svakako najveće razočaranje, gledajući da su u sezonu ušli sjajno, prije jednog od najgorih poteza nekog vlasnika u povijesti engleskog nogometa, smjene trenera Johna Eustanea da bi doveli Waynea Rooneya.

Čestitke sjajnom Ipswichu!

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider