Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nizozemci se raspisali

Nakon Borne Sose, pod povećalom se našao i transfer Josipa Šutala u Ajax

Josip Šutalo je za više od 20 milijuna eura preselio iz Dinama u Ajax.

Josip Šutalo i Borna Sosa (Foto: Damir Skomrlj/Cropix)

Cure nove informacije o Svenu Mislintatu, bivšem sportskom direktoru Ajaxa koji je završio pod istragom zbog transfera Borne Sose, a sada se pod povećalom našao transfer još jednog Hrvata, Josipa Šutala.

U ljetnom prijelaznom roku Kopljanici su doveli tri hrvatska nogometaša, ukupno su istresli 31,5 milijuna eura odštete, a najveći dio otpada na Šutala za kojeg je isplaćeno 20,5 milijuna eura.

Luka Modrić VIDEO Navijače pogodila snimka iz tunela: Modrićev izraz lica sve govori divider

Modri su uprihodili ogroman iznos za braniča kojem su 23 godine, a već je standarni član hrvatske nogometne reprezentacije. Skupio je deset nastupa za Vatrene, a dobrim igrama dospio je pod radar klubova iz Liga petice.

Ipak Kopljanici su bili najbrži, uspjeli su ga preoteti bogatoj konkurenciji i zaključiti veliki posao. No počele su curiti informacije koje bacaju negativno svjetlo na cijeli slučaj, a poglavio se tiču rada bivšeg sportskog direktora, otkriva nizozemski NRC.

Mislintat nije kontaktirao menadžera Josipa Šutala?

Prilikom dogovaranja velikog posla s Dinamom, Mislintat uopće nije kontaktirao Marina Bulu koji je od samih početaka vodio brigu o Šutalovoj karijeri.

Upravo je on doveo Šutala iz Čapljine u Dinamo i založio se za posudbu u Istri, gdje je stekao važno prvoligaško iskustvo, no od ovog transfera nije zaradio ni centra, piše nizozemski list dodajući da je pred sam završetak transfera došlo do promjene menadžera.

Opus Arena HNS sazvao izvanrednu konferenciju za medije zbog odluke UEFA-e: U Osijeku ipak pred navijačima! divider

U papirima tako stoji da su u pregovorima oko transfera sudjelovali Zdenko Ostojić i Marco Lichtsteiner, a potonji je već ranije surađivao s Mislintatom na transferima:

"Sven Mislintat je 3. kolovoza otputovao u Zagreb bez kolega na pregovore s upravom Dinama, što se inače radi telefonom, emailom ili preko predstavnika. Dva tjedna kasnije posao je dogovoren. Bule se dugo nije čuo sa svojim igračem, a klubovi Ajax i Dinamo mu također nisu prišli", zaključuje NRC.

Sosa se našao pod ucjenom?

Podsjetimo, Sosin transfer je ranije završio pod povećalom zbog sumnje u sukob interesa. Naime, sportski direktor je o transferu pregovarao s menadžerom Arthurom Beckom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne firme.

Budući da klupski statut jasno kaže da sportski direktor ne smije odlučivati u poslovima u kojima je u sukobu interesa, Ajax je odlučio pokrenuti internu istragu o transferu hrvatskog nogometaša, a postoji sumnja da se Sosa našao pod ucjenom.

Jasno su mu poručili da mora promijeniti menadžera, ako želi promijeniti klub i potpisati za Ajax, ranije je pisao Telegraaf.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider