Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pregled skupina

Najveća iznenađenja kvalifikacija: Čudo u grupi A, problemi za BiH, Nizozemska i Portugal zaostaju

Iza nas su dva ''prozora'' reprezentativnih akcija koje su ponudile dosta iznenađenja, među kojima je nekoliko momčadi čijim se rezultatima malo tko nadao.

Kosovo (Screenshot Twitter)

Kosovo je u sjajnoj utakmici slavilo kod Bugarske s 3:2 Rashanijevim golom u 93. minuti i tako upisalo prvu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2020. godine. Međutim, Kosovo još ne zna za poraz jer je prije toga odigralo dva remija, i to za njih u izrazito jakoj skupini.

Kosovo se trenutačno nalazi na trećem mjestu grupe A s bodom zaostatka za Engleskom i Češkom, dok ima čak tri boda više i utakmicu manje od Bugarske i Crne Gore.

U skupini B kao iznenađenje možemo navesti Luksemburg, ali više zbog pozicije na kojoj se nalazi, nego samih rezultata. Ta se reprezentacija zasad nalazi na drugom mjestu, ali s utakmicom više od Srbije i dvije utakmice više od Portugala, koji je odigrao dva remija kod kuće.

Reprezentacija koju treba istaknuti jest i Sjeverne Irska. Iako se radi o momčadi koja je na posljednjem Euru upisala prvu pobjedu u povijesti, očito taj rezultat nije bio slučajnost. Sjeverna Irska zasad je prva u skupini C ispred Njemačke i Nizozemske. Doduše, s većim brojem utakmica, ali bez izgubljenog boda u četiri utakmice.

U skupini D trenutačno dominira Irska, koja je već osvojila deset bodova i odvojila se od ostatka grupe. No također ima utakmicu ili dvije više od prvih pratitelja Danske i Švicarske i među te tri reprezentacije vodit će se borba za Euro.

Skupina E kvalifikacija za Euro Hrvatsku čeka paklena jesen: Dalić nije odustao od nove formacije, Mađari iznenadili divider

Grupa u kojoj ima možda najmanje iznenađenja jest grupa F. Španjolska je očekivano prva, Švedska i Rumunjska dijele drugo mjesto, dok je Norveška četvrta. I sve momčadi imaju jednak broj odigranih utakmica.

Poljska predvodi grupu G, a na drugom je mjestu trenutačno Izrael, koji se progurao ispred Austrije, Slovenije i Makedonije. Očekuje se da Poljaci budu prvi, dok će se preostale reprezentacije boriti za drugo mjesto.

U skupini H najzanimljivije je to što se na prvom mjestu nalaze tri reprezentacije s po devet bodova, Francuska, Turska i Island. U posljednjem kolu Turska je pobijedila svjetske prvake i tako zakomplicirala stanje u grupi.

Skupinu I predvode Belgija i Rusija i tu nema velikih iznenađenja. Belgijci su potvrdili status favorita, dok su Rusi iskoristili činjenicu da nemaju mnogo jakih protivnika.

Krug reprezentacija koje su ugodno iznenadile zaokružuje Finska u skupini J. Naime, Finci imaju devet bodova iz četiri utakmice, nalaze se na drugom mjestu iza Italije i već su upisali pobjedu protiv BiH te u gostima kod Armenije i na dobrom su putu da osiguraju Euro. BiH je zasad među onima koji su u najvećim problemima jer je iz četiri utakmice uzela samo četiri boda.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider