Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teške optužbe

Najtrofejnijem igraču u povijesti prijeti 12 godina zatvora

Nekada najbolji bek svijeta, a danas zatvorenik, Dani Alves čeka suđenje na kojemu mu prijeti 12 godina zatvora.

Dani Alves (Foto: Afp)

Brazilskom nogometašu Daniju Alvesu sudit će se za seksualni napad, kategoriju zločina koja uključuje silovanje u Španjolskoj, potvrdio je u ponedjeljak katalonski Visoki sud.

Bivši brazilski reprezentativac i zvijezda Barcelonine zlatne generacije suočava se s teškim optužbama za seksualni napad u noćnom klubu u Barceloni 31. prosinca 2022. godine.

Trenutno se nalazi u zatvoru gdje će i dočekati suđenje. Očekuje se da Dani Alves, koji je u zatvoru od 20. siječnja ove godine, kada je optužen za seksualno zlostavljanje u noćnom klubu u Barceloni krajem godine, neće biti pušten na slobodu do suđenja, budući da su sudovi u Barceloni dva puta odbili njegove zahtjeve.

Mindaugas Nikoličius Sportski direktor Hajduka ekskluzivno za Dnevnik Nove TV: O dolascima Perišića i Žapera, ali i prodaji Luke Vuškovića divider

On će se tako suočit sa optužbom za koju je propisana kazna od šest do 12 godina zatvora ako bude proglašen krivim. Datum suđenja tek treba biti određen, objavio je sud, dodajući da će bivši igrač Barcelone, Juventusa i Paris Saint-Germaina biti optužen za seksualni napad.

Dani Alves karijeru je završio kao najtrofejniji igrač u modernom nogometu s 43 trofeja na svome kontu, uključujući tri Lige prvaka, dvije Copa Americe, tri Svjetska klupska prvenstva te Olimpijsku zlatnu medalju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider