Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživajte!

Utakmicu po utakmicu (31. 7. 2023.): Puki, puško, poludit ću

Pred vama je novo, treće izdanje podcasta Utakmicu po utakmicu u sezoni 2023./2024.

Pregršt zanimljivih tema i komentara donijela je nova, ukupno treća epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu u ovoj sezoni.

Naši voditelji Valentina Miletić, Mateo Pukšar, Ivan Ljubić i Igor Ćurković, koji je ovu emisiju odradio iz Splita, tijekom gotovo dva sata pretresli su sve aktualnosti vezane za klupski nogomet.

Spremni za dvostruki obračun s Grcima

Počelo je s tzv. europskim blokom i osvrtom na odličan učinak naših predstavnika na kontinentalnoj sceni u proteklom tjednu. Pobjede su ubilježili Dinamo, Rijeka i Osijek, čime je popravljen naš nacionalni klupski koeficijent, koji bi dodatni napredak mogao dobiti u idućoj fazi kvalifikacija kada je lako moguće dvostruki hrvatsko-grčki obračun (Dinamo - AEK Atena, Hajduk - PAOK).

Dok se to ne dogodi, Ljubićev je zaključak kako je raspored pomogao Dinamu i Hajduku jer će spremniji dočekati ključne europske ispite.

Strah od zalutalog mađarskog metka

Pukšara brine mogućnost nekakvog zalutalog metka mađarskog ZTE-a u uzvratnoj utakmici protiv Osijeka koji s Opus Arene nosi prednost od jednog pogotka. Baš tom njihovom prvom srazu nazočila je Valentina, koju je novi Osijekov stadion sa svime što pruža jednostavno očarao.

Analizu drugog kola HNL-a započeli su Jadranskim derbijem odigranim na Poljudu, gdje je Hajduk pobijedio Rijeku pogotkom Rokasa Pukštasa. Može li taj fenomenalni mladi Amerikanac, koji još uvijek ima samo 18 godina, biti najveći transfer u Hajdukovoj povijesti?

Što ćemo s travnjacima?

Dinamo je protutnjao Pulom i nije ostavio Istri 1961 niti malo šanse za pozitivnim rezultatom u utakmici s koje je podatak o službenom broju gledatelja (5322) poprilično začudio Ljubića. Bilo je tu puno dobrih stvari kojima je Bišćan mogao biti zadovoljan, a vidjet ćemo hoće li biti i transfera koji se sve češće spominju.

Što se to opet događa s HNL travnjacima i zašto je nekoliko njih trenutačno u lošem stanju, tema je koju je otvorila Valentina.

Osječko ludilo u Kranjčevićevoj

Utakmica Rudeš - Osijek trebala je poslužiti kao nekakva lagana uvertira u dvoboj Hajduka i Rijeke, a u konačnici se pretvorila u pravi triler i najluđi susret odigran unatrag dugo vremena na našim travnjacima. Rudeš je imao 3:0, Osijek izveo potpuni preokret na krilima Mije Caktaša, koji se polako približava brojci od 100 golova u HNL-u.

Gorica je pokazala da je prenijela momentum iz prošle sezone kada se serijom odličnih rezultata spasila ispadanja. Pobijedili su Lokomotivu i nakon dva kola imaju četiri boda te su četvrta momčad u Hrvatskoj u kalendarskoj 2023. godini.

Pored svih tih podataka i analiza, u novoj epizodi čekaju vas i rubrike Pitanja i odgovori, Kladionica te Haenelseri.

Uživajte!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider