Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lige petice

Najskupljih 11 ljetnog Mercata: Premierligaši rušili rekorde, Barcino i Bayernovo veliko ljeto palo u drugi plan

Završio je ljetni prijelazni rok, u Premier ligi se ponovo najviše trošilo, Manchester Untied je samo Ajaxu isplatio preko 150 milijuna eura za dvojicu igrača.

Najskupljih 11 ljetnog Mercata po pozicijama (Foto: Afp)

U ligama petice završen je ljetni prijelazni rok i u najboljim svjetskim klubovima momčadi se više neće mijenjati do zimskog Mercata. Trošilo se šakom i kapom i ovo nogometno ljeto, premierligaški klubovi poslovično najviše, više nego klubovi iz La Lige, Serie A i Bundeslige zajedno.

Ništa novo, pijani engleski bogataši  svake godine keširaju sve više, devet od 20 klubova isplatilo je za pojačanja preko 100 milijuna eura, ukupno 2,21 milijardi eura, što je apsolutni rekord u jednom prijelaznom roku.

Aubameyang i suigrači iz Barcelona Zaključen ljetni prijelazni rok: Pogledajte što se sve događalo zadnjeg dana Mercata divider

Ajax izbio Unitedu preko 150 milijuna eura za dvojicu

Engleze su "pljačkali“ na sve strane, Ajax je primjerice svom bivšem šefu, odnosno aktualnom menadžeru Manchester Uniteda, Eriku ten Hagu, izbio preko 150 milijuna eura za dvojicu igrača, Antonyja i Lisandra Martineza.

Ovaj prvi je najskuplji transfer ovog Mercata, a drugi je u najskupljioj momčadi te treći najskuplji Crvenih vragova iza Casemira. Brazilac je stigao iz Real Madrida i koštao je 70.650.000 eura, što je peti najskuplji transfer ovog Mercata.

Francesco Acerbi Navijači bijesni: Bivši član Milanovih ultrasa potpisao za Inter divider

Drugi najskuplji posao obavio je Chelsea, koji je Wesleya Fofanu platio 80.400.000 eura Leicester Cityju, a na treće mjesto se ugurao Real Madrid koji je iskrcao 80.000.000 eura za Aureliena Tchouamenija. Liverpoolovih 75 milijuna eura za Darwina Nuneza zaključuje top 5.

Haaland najbolji omjer plaćenog/dobivenog

Newcastleov transfer Alexandera Isaka iz Real Sociedada za 70 milijuna eura je šesti najskuplji, a premierligaši imaju još osmi i deveti u topu 10, Chelseajevih 65 milijuna eura za Marca Cucurellu i vjerojatno najbolji posao ljeta - Cityjevu kupovinu Erlinga Haalanda za "pišljivih“ 60 milijuna eura, što iz perspektive ovog prijelaznog roka i omjera potrošeno/već dobiveno sad izgleda kao sitnica.

Bayernovo pametno kupovanje i Barcelonin slavodobitni povratak na transfer tržnicu o kojima se dosta pisalo na kraju su prošli u sporednim ulogama. Samo dolazak Matthijsa de Ligta u Bavarsku za 67 milijuna eura i prelazak Raphinhe za 58 milijuna eura u katalonskog giganta su se ugurali u top deset.

Top 10 ljetnog Mercata Top 10 ljetnog Mercata (Foto: Screenshot)

Ćaleta-Car najskuplji Hrvat

Trošilo se na napad i na obranu najviše, a kad se najskuplje plaćenih 11 rasporedi po po pozicijama u sustav 3-4-3 to izgledalo ovako. U obrani su Fofana, Lisandro i De Ligt, u vezi Antony, Casemiro, Tchouameni, Cucurella, a u napadu Nunez, Isaak i Haaland. Na golu bi bio Gavin Bazunu za kojeg je Southampton iscrcao 14 milijuna eura Portsmouthu. Sveci su doveli i najskuplje plaćenog Hrvata ovo ljeto, Duju Ćaletu-Cara za kojeg su keširali 10.000.000 eura.

*preuzeti podaci s Transfermarkta

Najskupljih 11 ljetnog Mercata Najskupljih 11 ljetnog Mercata (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider