Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri na iskušenju

Dinamo Grke i PAOK ne pamti po dobrom: Vrijeme je za revanš

Dinamo u četvrtak u Solunu igra uzvratnu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv PAOK-a…

Nakon promjene vlasti na prvim demokratskim izborima kluba i pobjede u prvenstvu, Dinamo se ponovno okreće igranju u Europi. Modre u četvrtak očekuje gostovanje u Solunu kod PAOK-a, a u Grčku stižu s prednosti od 2:0.

Luka Adžić VIDEO Srpski nogometaš postigao dva gola iz kornera na jednoj prvoligaškoj utakmici! divider

Velika je to šansa Dinamu da se revanšira grčkom klubu za težak poraz iz 2010. kada su Vahid Halilhodžić, Sammir, Badelj i ostatak momčadi imali veliku priliku izboriti europsko proljeće.

Ovako su vatreni navijači PAOK-a 2019. proslavili tek treći naslov prvaka Grčke. I ove godine su u borbi za titulu, ali nema sumnje, navijači će na mitskom stadionu Toumba tražiti preokret protiv Dinama.

Jakirović je na to upozorio već prošlog četvrtak.

"Znamo da nas tamo čeka jako napeta atmosfera - grotlo. Znamo da nije lako igrat u grčkoj, ali izanalizirati ćemo i ovu utakmicu i pripremit se za uzvrat", kazao je trener Dinama.

Bit će to uzvrat i za Dinamo jer navijači Dinama sigurno još pamte 2010. kada je upravo PAOK na -7 Celzijevih stao na put Modrima i Vahidu Halilhodžiću do proljeća u Europi.

"Mi smo šanse imali, ali nismo zabili. Oni su imali dvije i zabili su nam gol", govorio je tada najbolji Dinamov igrač, Brazilac Sammir.

Arijan Ademi je dodao:

"Ono što nas je još više razočaralo jest ta naša naivnost jer primili smo gol iz njihove dvije šanse. To nam se ne smije dogoditi."

HNS HNS pronašao rješenje za najvrući problem: Evo tko bi mogao naslijediti Brunu Marića divider

Milan Badelj je poručio:

"Ma, glupo je sad uopće pričati, primili smo ga kako smo ga primili. I ništa, teško je sad pričati. A što sad možemo, glavu gore i idemo probati osvojit dvostruku krunu."

Ivan Tomečak je dometnuo:

"Svi smo tužni, bili smo uvjereni da ćemo igrati bolje, da ćemo pobijediti, a sada šok."

Šokatno ispuštanje prednosti od 2 gola razlike, Dinamo je okusio i ove europske sezone.

"Ništa tu nije gotovo. Sjećamo se Sparte, isto smo imali dva gola prednosti, pa na kraju smo tamo... Bolje da ne pričam. Tako da, ne bih se ja opuštao", upozorava Martin Baturina.

Posebno upozorenje Modrima odaslat će i pregled gostovanja kod grčkih klubova kroz povijest. Naime, Dinamo je dosad odigrao 6 utakmica u Grčkoj. Pobijedio nije nikada, dok je poražen u 5 navrata. Jedini remi također ima miris poraza jer radi se o ljetošnjem remiju s AEK-om.

"Ovi momci su stalno pod znakom pitanja. Baš mi je drago zato što znam koliko se trude. Znam da nekad nije bajno, krasno, ali to je nogomet, svaka utakmica nosi svoju priču. Znaju momci dobro da ništa nije gotovo", poručio je Jakirović nakon prve utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider