Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sad adio...

Najemotivnija scena sezone: Suze su savladale legendu na odlasku, kakav kraj karijere

Legenda Borussije Dortmund emotivno je doživjela svoj posljednji trofej u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Borussije Dortmund osvojili su njemački kup nakon što su u četvrtak u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu svladali Leipzig s 4:1, a sve je riješeno već u prvom poluvremenu kada je Borussia vodila s 3:0. Dva pogotka zabio je Jadon Sancho (5, 45+1), a jedan "norveški stroj za golove" Erling Haaland (28).

Bivši dinamovac Dani Olmo pogotkom u 71. minuti pružio je malo nade Leipzigu, ali na kraju još je jednom zabio Erling Haaland (88), za svoj 38. gol u 38 nastupa u svim natjecanjima.

Bila je to i jedna od posljednjih utakmica profesionalne karijere za Lukasza Piszczeka. Poljski bek stigao je u Borussiju još 2010. iz Herthe i u međuvremenu postao legenda kluba. Činio je poljski trio Borussije s Robertom Lewandowskim i Jakubom Blaszczykowskim u slavnim vremenima tog kluba u kojima su osvojili dva naslova prvaka.

gol expired Šokirani brazilski nogometaš objavio snimku nakon napada Hamasa raketama: ''Ovo je moj stan'' divider

No Piszczek se zadržao najduže od svih, a ovaj Kup bio mu je osmi trofej u karijeri s Borussijom. Još je prošle godine najavio da će se umiroviti u voljenoj Borussiji, pa ne čudi što su ga savladale emocije tijekom slavlja - dok su ga suigrači bacali u zrak, Piszczek je ronio suze, a ove scene obilaze svijet sporta.

Pogledajte OVDJE kako je to izgledalo.

Bit će to kraj profesionalne karijere za Poljaka, ali i dalje će igrati nogomet u četvrtoj poljskoj ligi. Njegov novi klub postat će LKS Goczalkowice-Zdroj, momčad iz njegova rodnog kraja, a izjavio je da više neće igrati profesionalno, "osim ako mu se nešto ne pomakne u glavi."

Bolji oproštaj od ovog teško će dobiti, falio je samo čuveni Žuti zid da uljepša ove scene...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider