Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''čudo je što smo živi''

Šokirani brazilski nogometaš objavio snimku nakon napada Hamasa raketama: ''Ovo je moj stan''

Higor Vidal ostao je bez krova nad glavom jer od njegova stana u Izraelu nije ostalo ništa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oružani sukob između Izraela i militantne skupine Hamas u pojasu Gaze eskalirao je u pravi rat. S jedne i druge strane ima dosta poginulih i ranjenih civila, svaka strana po običaju krivi onu drugu za eskalaciju.

Brojni strani sportaši u Izraelu šokirani su novim ratom. Prekidale su se neki dan utakmice zbog raketnog napada, srpski nogometaš Aleksandar Pešić snimio je rat raketama na nebu iznad Tel Aviva.

No izraelski proturaketni sustav Iron Dome ne uspijeva zaustaviti baš sve Hamasove rakete, navodno ih je oko 10 % od nekoliko tisuća ispaljenih iz pojasa Gaze našlo svoj cilj u izraelskim gradovima. Jedna je razorila stan brazilskog nogometaša Higora Vidala, koji igra za Maccabi iz grada Petah Tikva, koji se nalazi pokraj Tel Aviva.

''Ovo je moj stan u Petah Tikvi nakon napada Hamasa. Ova snimka vam pokazuje kakvi su to ljudi. Ponašaju se kao životinje, napadaju nevine ljude kao što smo ja, moja žena i moje dijete. Prestanite, molim vas, govoriti kako Izrael napada Gazu. Iz Gaze napadaju nevine ljude u Izraelu. Nemojte vjerovati internacionalnim medijima koji vam govore kako Izrael ubija ljude u Gazi jer to nije istina. Izrael se samo brani od terorista, napada samo njih i najavljuje gdje će napasti. Ne zaslužujemo ovo, nitko ovo ne zaslužuje'', napisao je Vidal i objavio snimku razrušenog stana i zgrade u kojoj je do jučer živio.

''Došao sam ovamo igrati nogomet. Čudo je što smo moja obitelj i ja živi. Hvala svima na podršci.''

No naravno da i na drugoj strani ima još i više civilnih žrtava. Iako izraelska vojska unaprijed javi vlasnicima koju će kuću ili zgradu gađati, kao što je to bio slučaj s neboderom u kojem je bila smještena Hamasova TV kuća, u tim razornim napadima pogiba i velik broj civila koji ne žele ili ne stignu svaki put napustiti područje napada.

Da ima poznatih sportaša u gusto naseljenom pojasu Gaze, tko zna koliko bi ovakvih i gorih snimki bilo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider