Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dani spasitelj

Od Alvesa do Alvesa: Vratio se ispraviti pogrešku na kojoj je Barca izgubila 93 milijuna eura

Legendarni desni bek Barcelone otišao je prije pet i pol godina, u tom razdoblju Katalonci su ga bezuspješno pokušali zamijeniti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svoju posljednju utakmicu u crveno-plavom dresu Dani Alves odigrao je u svibnju 2016. godine. Oprostio se u svom stilu, trofejem za Barcelonu u finalu Kupa kralja protiv svojeg bivšeg kluba Seville.

Danas, peti i pol godina kasnije, ima 38 na grbači i odlučio se vratiti na Camp Nou kako bi svom prijatelju i bivšem suigraču, a sada treneru Blaugrane Xaviju, pomogao vratiti klub na noge u teškoj financijskoj i sportskoj situaciji.

gol expired Barcelona u večernjim satima petka potvrdila veliki povratak: Slavni Brazilac potpisao ugovor! divider

Od svog dolaska u klub 2008. godine Alves je bio neosporeni starter, smatraju ga jednim od najboljih desnih bekova u klupskoj povijesti, možda i najboljeg i bilo je jasno kako takve kopačke neće biti lako ispuniti.

Međutim, nitko u Kataloniji nije očekivao da će biti baš ovako teško. U tih gotovo šest godina Barcelona je potrošila ukupno 93.000.000 eura tragajući za njegovom zamjenom, ali nijedno od imena koje je dovedeno na njegovo mjesto, nije došlo ni blizu njegovim uspjesima i ispunjenja tih očekivanja.

gol expired Najtrofejniji nogometaš svih vremena oštro o Barceloni: "Nisu imali mu*a da priznaju pogrešku" divider

Redom su na njegovom mjestu igrali Douglas, Aleix Vidal, Sergi Roberto, Semedo, Wague, Dest, Emerson i u zadnje vrijeme Mingueza

Pojedini su bili poptuni promašaji, pojedini nisu bili loši igrači, ali ni blizu onoga što je predstavljao Dani Alves u najboljim danima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider