Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
promjena formata?

Promjene u Ligi prvaka: Čeferin objasnio zašto je njemu ova završnica bolja nego prije

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je izjavio kako je format završnice Lige prvaka, korišten od četvrtfinala, u kojem se igra samo jedna utakmica, donio uzbudljiviji nogomet od onog koji je bio prije te da je to nešto što bi se moglo koristiti i u budućnosti.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Format natjecanja je promijenjen kako bi se omogućilo da Liga prvaka bude završena u što kraćem roku nakon što je pandemija koronavirusa u ožujku suspendirala nogometna natjecanja u cijeloj Europi na više od dva mjeseca.

U Lisabon, gdje se igrala završnica, došlo je osam klubova, a u finalu večeras igraju minhenski Bayern protiv PSG-a.

"Bili smo prisiljeni to napraviti, ali sada smo otkrili nešto novo. Pa ćemo u budućnosti razmisliti o tome, sigurno", izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u intervjuu za agenciju Reuters.

gol expired Slavio sa zastavom koja je zbunila Španjolce: Mediji su uspjeli dokučiti što ona predstavlja divider

Kako je kazao, bez druge utakmice momčadi su prisiljene igrati na gol.

"Nema tu puno taktike. Ako u jednoj utakmici jedna momčad zabije gol, tada i druga mora zabiti što prije. U formatu u kojem se igraju dvije utakmice, uvijek imate vremena još jednu cijelu utakmicu za zabiti gol", dodao je.

"To su svakako uzbudljivije utakmice, ali treba razmisliti o tome da se sada igra manje utakmica i da televizijske kuće mogu reći 'igrate manje utakmica i to je drugačije", kazao je Čeferin, ističući kako je to nešto o čemu će se sigurno raspravljati jednom kada sve ovo završi.

gol expired Kakva golčina hrvatskog veznjaka koji zabija kao na traci: ''Apsolutna bomba'' divider

Sadašnji format Lige prvaka u kojem se igraju po dvije utakmice je "zaključan" do sezone 2024./2025., ali bi razgovori o eventualnoj promjeni strukture natjecanja trebali početi već krajem ove godine.

U Lisabonu se našlo osam momčadi koje su se plairale u četvrtfinale Lige prvaka i turnir se igra u 11 dana da se ne poremeti ionako zgusnuti međunarodni kalendar.

"To je sigurno jako zanimljiv format. Sa sadašnjim kalendarom sumnjam da možemo napraviti ovakvu završnicu s turnirom na kojem je osam najboljih momčadi jer bi to oduzelo dosta vremena. No format s jednom utakmicom i sistemom kakav je sada, mislim da bi bio zanimljiviji od formata kakav je bio prije", rekao je Čeferin.

Kao i u Ligi prvaka UEFA je također na sličan način organizirala turnir završnice za Europsku ligu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider