Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Budućnost je stigla

VIDEO Igrači Kolna protiv Milana nosili kamere na tijelu: Pogledajte Rebićevu asistenciju iz prvog lica

Milan je pobijedio Koln u prijateljskoj, a na tom susretu svoju premijeru imala je tehnologija koja će promijeniti nogometne prijenose...

Ante Rebić (Foto: Screenshot)

Prije nekoliko godina jedan proizvođač sportske opreme lansirao je reklamu snimanu iz prvog lica koja je svojedobno srušila internet, a sad je ta tehnologija debitirala u prijenosu nogometne utakmice Kolna i Milana.

Dva igrača Kolna nosili su kamere na tijelu u prijateljskoj utakmici protiv talijanskog prvaka, a snimke s tog susreta doista su čudesne. Tehnologiju potrebnu za takav prijenos napravio je MindFly i omogućit će navijačima ubuduće iskustvo s utakmice iz perspektive samih igrača, takozvanog FPV-a (First Person Point of View).

Igrači kamermani

“MindFly u nogometu će navijačima prikazati uzbuđenje s terena. Igrači su nosili naše lagane AI prsluke, koji su posebno dizajnirani da navijačima prenesu dojmove s terena, a nogometašima nisu preteški jer su iste težine kao prsluci kojima se nadzire njihov napredak na treninzima. Poslije nekoliko minuta zaborave da ga imaju na sebi“, pričaju ljudi iz MindFly-a.

Milan je na koncu slavio 2:1, a Olivier Giroud zabio je dva briljantna gola. Prvi je sjajno namjestio Ante Rebić, a kako je branič Kolna, koji je imao na sebi kameru bio u blizini, omogućio nam je sjajnu perspektivu tog gola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider