Kao što se i očekivalo, uslijedile su brojne reakcije nakon kontroverznog naslova u uglednom talijanskom listu Corriere dello Sport, koji najavljuje veliki derbi u Serie A.

Podsjetimo, uoči dvoboja Intera i Rome spomenuti izvor stavio je naslov "Crni Petak", a pored njega dvojicu tamnoputih nogometaša - Romelua Lukakua i Chrisa Smallinga. 

Obojica nogometaša reagirala su na takvu "najavu" njihovog okršaja na travnjaku, dok su Milan i Roma odlučili zatvoriti vrata Corriere dello Sportu do kraja godine. 

"Umjesto da se koncentriraju na borbu između dva kluba, corriere dello sport je izbacilo najgluplji naslov koji sam u životu vidio. Vi dodatno potičete negativnog i pitanje rasizma. Trebali bi raditi bolji posao. Hvala svima koji su stali u našu obranu i idemo svi uživati u sutrašnjoj utakmici", napisao je Romelu Lukaku.

"Iako bih volio provesti dan koncentrirajući se na sutrašnju utakmicu, ne mogu ne reagirati na ovo što se dogodilo i reći kako je to bilo pogrešno. Nadam se da će urednici preuzeti odgovornost i shvatiti koju moć imaju i kako takve riječi mogu utjecati na druge. Hvala Romi na podršci", napisao je Smalling.

Nedugo nakon toga Roma i Milan su na svojim službenim stranicama objavili vijest da se vrata njihovog kluba zaključavaju za sve koji rade za Corriere dello Sport.

"Vjerujemo da igrači, klubovi, navijači i novinari moraju biti ujedinjeni u borbi protiv rasizma u nogometu. Zbog naslova "Crni Petak" koji je izašao u današnjem izdanju novinar, Milan i Roma odlučili su zabraniti ulazak svim zaposlenicima Corrire dello Sporta na naše stadione do kraja ove godine, a naši igrači neće tom mediju davati nikakve izjave. S obzirom da su se urednici ispričali i poslali anti rasistički poruku, zabrana za Corriere dello Sport vrijedi samo do siječnja. Ostajemo odlučni u suzbijanju rasizma", stoji na službenoj stranici Milana.