Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
reagirali roma i inter

Italija u šoku nakon rasističkog naslova u uglednom listu: "Sramim se što sam Talijan"

Corriere dello Sport našao se na udaru kritika diljem svijeta zbog naslova u najavi derbija Serie A.

Corriere dello Sport \"Crni petak\" (Screenshot)

Ugledni talijanski list Corriere dello Sport našao se na udaru kritika zbog naslova "Crni petak" u najavi derbija Serie A između Intera i Rome.

List je ispod naslova "Crni petak" stavio fotografije tamnoputih nogometaša Intera i Rome Belgijanca Romelua Lukakua i Engleza Chrisa Smallinga, a mnogi su to doživjeli kao rasizam.

Ibrahimović i Ronaldo se rukuju (Foto: AFP) Ibra "pokopao" Ronalda s nekoliko svojih klasika: "Kakav mu je to izazov? On nema prirodni talent"

Roma je navela da je taj naslov "užasan", a Inter je na društvenim mrežama objavio da je "takvo neznanje o rasizmu potpuno neprihvatljivo".

Reagirao je i Lukakuov menađer Federico Pastorleo, koji je kazao da je "kao Talijan bio posramljen zbog takvog naslova".

Corriere dello Sport je žurno reagirao na svojoj web-stranici, u kojoj su se branili da nije postojala namjera rasističkog vrijeđanja.

Vinicius Junior (Foto: AFP) Real na stol baca još jedan adut: Žrtvovat će i najbolje sinove za najviši cilj

"Bijeli, crni, žuti. Negirati svaku razliku je tipična pogreška rasizma antirasizma. Crni petak je bio način da se slavi različitost. Ako to ne razumijete, onda je to zato što to ne možete ili ne želite razumijeti", navodi se u uvodniku lista.

Prošlog tjedna je svih 20 klubova Serie A priznalo da imaju problema sa rasizmom na svojim utakmicama, i na terenu i na tribinama.

LeBron James i Bojan Bogdanović (Screenshot) Bogdanović poludio zbog poteza LeBrona, suci samo gledali: ''Jedna od najgorih stvari koje sam napravio u karijeri''

Nastavi čitati