Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
svako malo - penal

Na poplavu penala u Engleskoj od svih se požalio trener Manchester Uniteda

Novo pravilo uzrokovalo je dosta kontroverzi u Premier ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer smatra da bi pravilo igranja rukom koje je trenutačno na snazi u engleskoj Premier ligi, a prouzročilo je nekoliko kontroverznih odluka u prvim utakmicama nove sezone, moralo biti jasnije.

Protiv Manchester Uniteda dosuđen je kazneni udarac u domaćem porazu od Crystal Palacea (1:3) na otvaranju sezone, ali su i nagrađeni jedanaestercem u dvoboju protiv Brightona, nakon što je sudac već označio kraj utakmice, iz kojeg su došli do pobjede (3:2).

Tottenham je protiv Newcastlea ostao bez sva tri boda nakon što je u sučevu dodatku dosuđen kazneni udarac jer je lopta pogodila u ruku Erica Diera, koji u trenutku kontakta nije ni znao gdje se lopta nalazi.

"S novim pravilom nikad ne znaš što ti se može dogoditi. Možemo o tome diskutirati cijeli dan, ali potrebno je razjasniti što je prekršaj za kazneni udarac. Sada se čini da možeš samo gurnuti loptu u nečiju ruku, kao što se nama dogodilo protiv Palacea, i da zbog toga bude dosuđen jedanaesterac", rekao je Soskjaer i nastavio:

gol expired Barcelona otvara šampanjac: ManUnited za male novce dovodi problematičnu zvijezdu divider

"I onaj udarac glavom protiv Tottenhama, gdje igrač nije ni znao da ga je lopta udarila. Vidjeli ste pogodak koji je Chelsea postigao na kraju utakmice protiv West Broma? Nije li i to igranje rukom?"

Sad je sve penal

Dok se prijašnje pravilo oslanjalo najviše na procjenu suca je li igranje rukom bilo namjerno ili ne, sadašnje se bazira na pretpostavci je li ruka u prirodnom položaju ili je pozicioniranjem ruke igrač povećao volumen svog tijela.

"Treba nam jasnije pravilo. Mnogo je toga u ovom trenutku što nije normalno. Napravljeno je mnogo promjena i modifikacija različitih pravila", zaključio je Solskjaer.

Inače, prošle sezone Manchester Unitedu dosuđena su čak 22 kaznena udarca, što je najviše među klubovima iz pet najjačih liga još od Barcelone 2016. kojoj su tada dosuđena 24 penala. U samoj Premier ligi Unitedu je dosuđeno 14 jedanaesteraca, što je najviše u povijesti tog natjecanja pod ovim imenom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider