Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOKTOR ZA KUP NATJECANJA

Potvrđen trenerski blockbuster transfer: Unai Emery vraća se u Premier ligu

Unai Emery napustio je Villarreal te se zaputio u Englesku, gdje će postati novi menadžer Aston Ville.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Aston Ville je neuspjeli eksperiment s otočkim nogometnim velikanom Stevenom Gerrardom na poziciji njihovog menadžera. Nažalost po njih, Gerrard nije uspio opravdati ambicije jednog od najbogatijih te po Transfermarktu sedmog najvrjednijeg kluba Premier lige.

gol expired Birmingham nije bio usputna stanica do Liverpoola, Stevie još nije spreman divider

Prošlog tjedna raskinuta je ta suradnja nakon nešto manje od godinu dana i krenula je potraga za novim čovjekom koji će pokušati Aston Villu učvrstiti u sredini ljestvice te time stvoriti predispozicije za ozbiljnije ambicije, odnosno napad na one najbolje. 

Povratak Emeryja nakon tri godine

Uprava ovog puta nije spremna za eksperiment nego će uložiti u veliko, poznato, ali i prije svega vrlo uspješno trenersko ime. Unai Emery već je pospremio svoje stvari na stadionu El Madrigalu te će napustiti Villarreal da bi preuzeo Villainse.

Tako se 50-godišnji Španjolac vraća u Englesku nešto manje od tri godine nakon što je krajem studenom 2019. godine napustio Arsenal

Emery je Topnike preuzeo pred početak sezone 2018./19., koju je završio na petom mjestu Premier lige te kao finalist Europske lige, gdje je bolji od njih bio gradski rival Chelsea. U iduću sezone nije krenuo najbolje te je raskinuta suradnja, nakon čega je Arsenal preuzeo Mikael Arteta, te sezone osvojivši FA Cup. 

Emery je odmarao do ljeta 2020. godine, kad je preuzeo Villarreal, s kojim je postigao fantastične rezultate. Odmah u prvoj sezoni osvojio je Europsku ligu, dok je prošle sezone došao do polufinala Lige prvaka. Stvorio je momčad koja igra sjajan i vrlo gledljiv nogomet, a napustit će ih dok se nalaze na sedmom mjestu ljestvice La lige.

Villarreal je ovime zaradio šest milijuna eura, dok će Emery biti na plaći od sedam milijuna eura godišnje.

Kiks s Nou Campa ga obilježio

Nažalost po Emeryja, mnogi ga pamte i po jednom od najvećih kikseva posljednjih godina. Naime, upravo on je sjedio na klupi PSG-a kad se dogodio onaj teški 6:1 poraz na Nou Campu, nakon 4:0 pobjede u prvom susretu.

Inače, Europska liga svojevrsno je njegovo natjecanje, budući da ju je osvajao čak četiri puta. Osim s Villarrealom, tri puta u nizu, od 2014. do 2016. godine, osvojio ju je sa Sevillom, a tu je i spomenuto finale s Arsenalom. 

Zapravo, do poraza od Liverpoola u Ligi prvaka, imao je niz 12 uspješnih prolazaka europskog dvoboja na dvije utakmice. Što se tiče Europske lige, tamo je još impresivniji, a niz prolazaka susreta na dvije utakmice iznosi mu 20 te još uvijek traje.

Aston Villu preuzima u malo boljoj poziciji nego što ju je Gerrard napustio, budući da su proteklog vikenda savladali Brentford s velikih 4:0. Tako su izbjegli opasnu zonu te ih Emery ima priliku povesti prema sredini.

Do odmora pred Svjetsko prvenstvo Aston Villa će u goste Newcastleu, nakon čega će dočekati Manchester United pa završiti ovaj dio sezone gostovanjem u Brightonu. Tu je i gostovanje kod Uniteda u EFL Cupu.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider