Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Aktiviran plan

Velika trampa Barce i PSG-a: Katalonci žele bivšu zvijezdu Real Madrida, Parižani uzimaju skupocjenog napadača

Barcelona i PSG blizu su dogovora u posljednjim trenucima prijelaznog roka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjim trenucima zimskog prijelaznog roka Barcelona bi konačno mogla naći kupca za Ousmanea Dembelea, najskupljeg igrača u povijesti katalonskog kluba.

Francuski mediji rano jutros su objavili da je PSG-ov sportski direktor Leonardo kontaktirao Barcelonu i poslao službenu ponudu za Dembelea, kojem ugovor s Barcom istječe naljeto i ne želi ga produljiti.

gol expired Ovako su trgovali europski velikani: Ćaleti-Caru propao transfer karijere u Englesku divider

Španjolski mediji pišu da je Barca istog časa aktivirala plan B i krenula po napadača Arsenala Pierrea-Emericka Aubameyanga. Navodno je taj transfer već dogovoren, barem tako piše madridski as.

Dembele odlazi u PSG

Gabonac bi došao na posudbu do kraja sezone, s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone. Navodno postoji opcija i posudbe do kraja sezone Ajaxova lijevog beka Nicolasa Tagliafica.

Kako god, Barcelona traži 20 milijuna eura odštete za Dembelea, ali rado bi pristala na trampu. Prema informacijama koje stižu iz Španjolske, dvije su opcije: Juan Bernat, koji je inače lijevo krilo, ali bio bi i alternativa za Jordija Albu na lijevom beku.

gol expired Zvijezda Manchester Uniteda uhićena zbog teških optužbi: Ronaldo i suigrači napravili gestu koja puno govori divider

Druga opcija je puno atraktivnija i zvučnija, ali i kompliciranija. Radi se o bivšoj zvijezdi Real Madrida Angelu Di Mariji. Pitanje je želi li Argentinac uopće prijeći u Barcelonu, ne toliko zbog toga što je igrao u Realu koliko zbog visokih aspiracija da osvoji Ligu prvaka.

Barca želi Angela Di Mariju

Naravno da će bitnu ulogu odigrati i saznanje koliko mu Barcelona u ovom trenutku može ponuditi u financijskom smislu. Di Maria ima 33 godine i vjerojatno potpisuje posljednji ugovor u karijeri, tako da to treba uzeti u obzir.

Međutim, šansa ipak postoji jer Dembele igra na Di Marijinoj poziciji i možda će to ponukati Argentinca da promijeni sredinu. Osim toga, Barcin proračun znatno će biti olakšan Dembeleovim odlaskom.

U posljednjoj godini ugovora imao je plaću oko 18 milijuna eura, a Barcu je ukupno stajao 140 milijuna eura odštete. Pregovori su u tijeku, vidjet ćemo što će donijeti večer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider