Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurio zanimljiv detalj

Na Maksimiru se lakše diše: Olmo potpisao novi ugovor, evo kolika se zarada smiješi Dinamu

Dani Olmo je novim ugovorm s RB Leizpigom razveselio i Dinamo.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Na Maksimiru se lakše diše. Dani Olmo je produžio vjernost RB Leipzigu do ljeta 2027., a jedna stavka u ugovoru itekako je obradovala Dinamo.

Tijekom jučerašnjeg dana iz Katalonije su stizali signali da je Olmo napokon prelomio. Saslušao je sve ponude i odlučio da želi ostati u njemačkom bundesligašu, koji se svojski potrudio da ga zadrži.

Španjolski nogometaš i njegov menadžer su prepoznali uloženi napor i stavili potpis na ugovor, što je kasnije i službeno potvrđeno. S novim, četverogodišnjim ugovorom Olmo je postao jedan od najplaćenijih nogometaša u svlačionici, ali jedna stavka privlači posebnu pozornost.

Ivan Rakitić i Nemanja Gudelj VIDEO Rakitić tješio Srbina na velikoj proslavi: Rasplakao se zbog životne tragedije divider

Budući da mu je ugovor istjecao na ljeto iduće godine, postojala je mogućnost da Olmo napusti Leipzig ovog ljeta, i to debelo ispod cijene. Baratalo se ciframa od 30 do 40 milijuna eura, što je premalo za relativnog mladog nogometaša, koji ima iskustvo igranja u Ligi prvaka i na velikim turnirima.

Naročito kada se uzme u obzir da su istresli 29 milijuna eura odštete Dinamu, plus 20 posto zarade od sljedećeg transfera. U tom slučaju njihova zarada bi bila mizerna, kao i bonus koji bi sjeo na račun maksimirskog kluba.

Dogovorena velika otkupna klauzula

No Olmo je svojim potpisom obradovao i Leipzig i Dinamo. U novi ugovor su uklopili odštetnu klauzulu u visini od 60 milijuna eura, što znači da bi u tom slučaju veliki novac mogao sjesti i na bankovni račun hrvatskog prvaka, otkrio je najpoznatiji stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

To predstavlja ogromnu razliku, u slučaju da je Leipzig bio prisiljen prodati Olma za 30 milijuna eura, tada bi Dinamo dobio tek nekoliko stotina tisuća eura, ali s ovom otkupnom klauzulom to izgleda bitno bolje. Šest milijuna eura je sjajan iznos...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider