Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
filmska priča

Na današnji dan prije sedam godina dogodila se jedna od najluđih završnica u nogometnoj povijesti!

Malo tko je mogao povjerovati što je vidio u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja Championshipa prije sedam godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dana 12. svibnja 2013. godine Watford je u uzvratnoj utakmici polufinala Championshipa, drugog razreda engleskog nogometa, ugostio Leicester City. Lisice su u goste stigle s minimalnom prednošću 1:0 te su u sudačkoj nadoknadi utakmice imali priliku izboriti finale na Wembleyju.

Leicester je debelo u sudačkoj nadoknadi gubio 2:1, ali je zahvaljujući golu u gostima imao prednost i bio na pragu finala. Sudac Michael Oliver dosudio je kazneni udarac za Leicester, nakon što je Anthony Knockaert pao u šesnaestercu uslijed blagog kontakta s Marcom Cassettijem.

gol expired Eskaliralo između Khabiba i McGregora, ponovno pale teške riječi: "Štakore! Vidimo se u srpnju" divider

Knockaert je sam uzeo loptu i odlučio poslati Leicester u finale. Od trenutka kada je sudac Oliver označio da smije izvesti najstrožu kaznu pa tijekom idućih 30 sekundi dogodilo se nešto što mnogi nazivaju najluđim što su vidjeli u engleskom nogometu.

Manuel Almunia obranio je kazneni udarac Knockartu, a potom i drugi njegov pokušaj nakon što mu se lopta odbila na svega tri metra. Čovjek koji je skrivio kazneni udarac došao je do lopte i izbio ju daleko naprijed.

Do nje je stigao Fernando Foriestieri, koji je krenuo u kontru po desnoj strani Watfordova napada. Ubacio je loptu na drugu vratnicu, prema kojoj je krenuo i vratar Kasper Schmeichel, a tamo ju je dočekao Jonathan Hogg. Glavom je vratio povratnu loptu prema Troyu Deeneyju, a on ju je s otprilike 11 metara zakucao u mrežu Leicestera. Nakon toga je nastao kaos.

Miočić protiv Cormiera (Foto: AFP) DC nije morao dugo čekati na Miočićev oštri odgovor: "On voli biti glasan. Već bih ga umirovio" divider

Navijači su utrčali na travnjak i trebalo je proći gotovo 10 minuta da Leicester izvede loptu s centra, nakon čega je susret ubrzo prekinut i Watford je ušao u finale. Iako je preživio nemoguće, Watford te sezone nije izborio Premierligu jer ga je u finalu nakon produžetaka porazio Crystal Palace.

Navijači Watforda prisjećaju se danas ovog čudesnog trenutka na službenom Youtube kanalu svoga kluba.

Zanimljivo, sezonu kasnije Premierligu je izborio Leicester te ju dvije godine kasnije i osvojio. Watford je Premierligu izborio 2015. godine. Obje su momčadi do dana današnjeg u najvišem rangu engleskog nogometa.

gol expired Bivši igrač Reala optužen za korupciju: "Ovo su mafijaške metode. Najveći skandal u Španjolskoj ovoga desetljeća" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider