Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kaos u španjolskom nogometu

Bivši igrač Reala optužen za korupciju: "Ovo su mafijaške metode. Najveći skandal u Španjolskoj ovoga desetljeća"

Novi skandal samo je nastavak burnih odnosa u španjolskom nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Španjolske udruge nogometaša (AFE) David Aganzo našao se pod teškim optužbama nakon što je madridska Marca objavila da je taj bivši nogometaš Real Madrida upleten u korupcijski skandal.

Marca se poziva na svjedočenje visokopozicioniranog člana udruge Antonija Saiza Chece, koji tvrdi da ga je Aganzo natjerao da plati 3000 eura neimenovanom javnom službeniku kako bi ilegalno pribavio financijske dokumente drugog španjolskog nogometnog sindikata Futbolistas Ona.

Miočić protiv Cormiera (Foto: AFP) DC nije morao dugo čekati na Miočićev oštri odgovor: "On voli biti glasan. Već bih ga umirovio" divider

Navodno je Aganzo htio dokazati kako LaLiga financira Futbolistas On. Futbolistas On novi je sindikat koji se pojavio prije dvije godine, a uglavnom zastupa interese niželigaških nogometaša i ženskog nogometa.

"Ne želimo da ova razina korupcije postoji u nogometu"

Marca je u komentaru pozvala Aganza na ostavku, ali on tvrdi da su optužbe lažne te da je spreman braniti svoju čast. Oglasili su se i iz Futbolistas Ona.

"Pred nama je najveći skandal desetljeća u španjolskom nogometu. Već smo predali puno dokumentacije sudu. Ne želimo da ova razina korupcije postoji u nogometu, da nas Udruga želi uništiti mafijaškim metodama", rekao je predsjednik Juanjo Martinez, koji tvrdi da ga Aganzov sindikat od samog početka ima ''na piku''.

gol expired Amerikanci se prisjetili što su Ronaldu vikali u Zagrebu: ''Ljubomorni su jer sam zgodan'' divider

Aganzo je ponikao u omladinskoj školi Reala, ali u prvoj momčadi odigrao je svega pet utakmica, što je bilo dovoljno za medalju osvajača Lige prvaka 2000. godine.

Nema mira u španjolskom nogometu

Kao napadač igrao je u raznim španjolskim i nekoliko inozemnih klubova. Na sadašnju poziciju došao je 2017. naslijedivši Luisa Rubialesa, koji je postao predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF).

gol expired Eskaliralo između Khabiba i McGregora, ponovno pale teške riječi: "Štakore! Vidimo se u srpnju" divider

Nastavak je to vrlo burnih odnosa u španjolskom nogometu. Savez i LaLiga već dugo nisu u dobrim odnosima, a tijekom pauze zbog koronavirusa sa Savezom se sukobio i AFE jer je RFEF, po AFE-u ilegalno, pustio u javnost audiosnimku njihova sastanka.

Međutim, svojevremeno su se AFE i RFEF našli i na istoj strani kada je LaLiga pokušala organizirati utakmice španjolskog prvenstva u SAD-u, čemu su se usprotivile spomenute institucije, a na njihovu stranu na kraju je stala i FIFA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider