Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIČANSTVENI FRANCUZ

Na današnji dan prije 11 godina dogodilo se nešto što je mogao samo legendarni Henry

Prije točno 11 godina Thierry Henry je odigrao svoju posljednju utakmicu za Arsenal.

Thierry Henry (Foto: Afp)

377 utakmica odigrao je Thierry Henry u dresu Arsenala te postigao 228 pogodaka uz čak 103 asistencije.

Jamie Carragher Carragher se obratio Barceloni, Realu i ostalima: "Premier liga je Superliga i to vam je teško prihvatiti" divider

Francuz je po mnogima i najbolji igrač u povijesti kluba, s čime se neki neće složiti, no nitko neće osporavati kako je najveći u ovom stoljeću.

Morao se vratiti još jednom u najdraži dres

Osim toga, način na koji se oprostio od svog voljenog kluba je također nešto posebno i nešto s čime se rijetko tko može pohvaliti.

Henry je Arsenal prvi put napustio 2007. godine, prešavši u Barcelonu nakon velikih osam godina u sjevernom Londonu. 

U Barceloni se zadržao tri godine, nakon čega je otišao u Ameriku, gdje je nastupao za New York Red Bulls. No, tijekom zime 2012. godine dogovorio je povratak u Arsenal na dva mjeseca, u obliku posudbe.

Nastupio je tada Henry u sedam utakmica, od čega četiri u Premier ligi te je postigao dva pogotka. No, onaj drugi je nešto što je ušlo u povijest.

Posljednji dodir vrijedan tri boda

Na današnji dan, 11. veljače 2012. godine, Henry je na gostovanju kod Sunderlanda ušao u igru u 66. minuti umjesto Alexa Oxladea-Chamberlaina. 

Alberto Zaccheroni i Paolo Maldini Trener s kojim je Zvone Boban osvojio titulu karijere završio u bolnici na intenzivnoj njezi divider

Vrijeme je prolazilo, a u sudačko vrijeme ušlo se s rezultatom 1:1. I onda, magija. Andrej Arshavin, koji je u igru ušao samo par minuta ranije, ubacio je loptu u kazneni prostor, a tamo se u svom poznatom stilu našao veliki Henry.

Pogodio je mrežu i proslavio pogodak, a na kraju će se pokazati kako je to zapravo bio njegov posljednji dodir s loptom u dresu Arsenalu. I 228. pogodak. 

Kakva veličina i kakav način za oprostiti se od voljenog dresa. Nogomet uistinu piše najljepše priče.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider