Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veličanstvena sezona

Na današnji dan prije 10 godina Olić oduševio Europu: ''Rekao sam sebi, Ola, ovo je jednom u životu''

Na današnji dan prije točno deset godina hrvatski nogometaš Ivica Olić odigrao je jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su u uzvratnom susretu Lige prvaka na Gerlandu svladali Lyon s uvjerljivih 3:0, nogometaši Bayerna izborili su finale Lige prvaka, a utakmicu za pamćenje odigrao je tadašnji reprezentativac Hrvatska Ivica Olić, koji je postigao hat-trick.

Olić je bio strijelac u 26., 67. i 77. minuti, a pogotke je postigao desnom, lijevom nogom i glavom.

Bavarci su od prve minute jurnuli žestoko, i već u prvih deset minuta Muller je imao dva zicera, no nije uspio dotući domaćine. Iako su promašivali, nogometašima Bayerna to se nije osvetilo jer Lyon je bio potpuno inferioran. U 26. minuti Müller je probio bok, ubacio za Olića, a naš se napadač okrenuo, prevario obranu i Llorisa te rutinski zabio.

U 67. minuti sjajni Olić ponovo je zabio, na asistenciju Altintopa koji mu je dao idealnu loptu u prostor. U 78. minuti upotpunio je hat-trick golom glavom iz blizine, nakon nabacivanja Müllera.

gol expired Delboy i Rodney su "igrali" za Lazio: Kultna fotografija engleske ikone i Alena Bokšića divider

''Bio sam nervozan prije utakmice, ali rekao sam sebi, Ola, ovo je jednom u životu, prigoda da se igra finale Lige prvaka. Imam 30 godina, tko zna hoću li ga ikad više gledati na TV-u, bit će mi dosta svega. I odlučih da se bacam na glavu, pa što bude!'' rekao je tada napadač Bayerna.

Te sezone hrvatski napadač zabio je za 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Manchester Uniteda, ali odigrao je i ključnu ulogu na Old Traffordu, pogodivši kod 0:3 za povratak Bayerna.

Ne samo to, Olić je bio najzaslužniji što je bavarska momčad uopće prošla skupinu Lige prvaka. Zabio je za ključnu pobjedu protiv Maccabi Haife, a postigao je i drugi pogodak za preokret u posljednjoj utakmici protiv Juventusa.

Samo pet igrača postiglo je hat-trick u polufinalu Lige prvaka

1998 - Alessandro Del Piero vs. Monaco
2010 - Ivica Olić vs. Lyon
2013 - Robert Lewandowski vs. Real Madrid
2017 - Cristiano Ronaldo (Real) vs. Atletico
2019 - Lucas Moura vs. Ajax

gol expired Hvalite me usta moja: Kako je Cristiano Ronaldo objasnio da je "drukčiji sportaš" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider