Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav hit!

Delboy i Rodney su "igrali" za Lazio: Kultna fotografija engleske ikone i Alena Bokšića

U klubu iz Rima zajedno su igrali dvije godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nedugo nakon što je s Marseilleom osvojio Ligu prvaka, u ljeto 1993. Alen Bokšić jug Francuske zamijenio je s rimskom prijestolnicom, potpisavši za Lazio.

U novom klubu dočekalo ga je nekoliko igrača koji će kasnije, na ovaj ili onaj način, zauvijek ostati upamćeni u povijesti nogometa.

Bokšića dočekali Signori, Nesta, Di Matteo... i Gascoigne

Giuseppe Signori, Pierluigi Casiraghi su mu bili konkurenti u napadu, u obrani je tada tek stasavao supertalentirani Alessandro Nesta, dok je u veznom redu pokraj Roberta Di Mattea i Arona Wintera glavna zvijezda bio Paul Gascoigne.

Legendarni Englez, koji je u međuvremenu nažalost zbog svoje lude glave i ovisnosti o alkoholu postao poznatiji po svojim ekscesima nego po sjajnim igrama, s Bokšićem je bio suigrač dvije godine, prije nego li se vratio na Otok (potpisao je za škotskog velikana Rangerse).

gol expired Gattuso i Gascoigne igrali su zajedno; anegdote su pravo ludilo: "Po*rao mi se u čarapu!" divider

U tom razdoblju, od ljeta 1993. do ljeta 1995., nastala je i ova dobro znana fotografija na kojoj Gascoigne i Bokšić poziraju, prilikom čega su mnoge podsjetili na Delboyja i Rodneyja - nenadmašni dvojac iz serije Mućke.

Bokšić je u Laziju ostao do 1996. kada je prešao u tadašnjeg prvaka Europe Juventus, ali se poslije samo jedne sezone vratio u Rim i ostao do 2000. i kada su Biancocelesti osvojili Scudetto. Potom se otisnuo na Otok, u Middlesbrough gdje je tri godine bio među najplaćenijim igračima Premierlige prije nego li je uslijed brojnih problema s ozljedama okončao igračku karijeru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider