Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Imam drukčiji mozak"

Hvalite me usta moja: Kako je Cristiano Ronaldo objasnio da je "drukčiji sportaš"

Prije nepune dvije godine Ronaldo je iz Real Madrida prešao u Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sasvim je izvjesno da će koronavirus, kao i ekonomska kriza koja, kako tvrde stručnjaci, slijedi po završetku pandemije koronavirusa, promijeniti i svijet nogometa.

U kojem točno obliku, to ćemo još vidjeti, ali ono što nije sporno jest da će vrijednosti nogometaša drastično padati.

Uostalom, to se već događa pa bismo mogli zaboraviti na one bombastične transfere koji su se pisali s devet znamenki, gdje se okretalo preko 100 milijuna eura.

Jedan takav dogodio se prije nepune dvije godine, još dok je trajalo Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a akter je bio Cristiano Ronaldo za kojeg je Juventus iskrcao 117 milijuna eura odštete Real Madridu.

Premda je Portugalac među najboljim nogometašima u povijesti, mnogi su se, naročito na Apeninima, pitali da li je mudro bilo Juveu dati toliki iznos za igrača koji je, u tom trenutku, već bio zagazio u 34. godinu života.

U 34. godini prodan za 117 milijuna eura

Ubrzo su takve dileme nestale, jer Ronaldo je već na liječničkim pregledima demonstrirao svoju fizičku superiornost, a svima koji su debatirali glede isplativosti njegova dovođenja, poslao je tada poruku:

"U mojim godinama igrač ne ide iz jednog velikog kluba u drugi za odštetu od 100 milijuna eura. Ali, ja sam drukčiji sportaš, drukčija osoba, drukčiji mozak. Možda je to razlog zašto sam na vrhu već 12 godina", izjavio je Ronaldo.

Inače, njegov ugovor s Juventusom traje do 30. lipnja 2022. i sigurno je kako neće tako brzo završiti svoju igračku karijeru, tim više što ni u reprezentaciji nije rekao posljednju riječ. Štoviše, idući pogodak koji postigne bit će mu jubilarni 100. u nacionalnom dresu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider