Otprije je poznato da Barcelona prati Dinamova Danija Olma, nekadašnjeg polaznika Barcine akademije, a na svoju listu dodali su i njegova suigrača Amera Gojaka.

Tako piše katalonski Mundo Deportivo, koji otkriva da je Goran Vučević, nekoć igrač Hajduka i Barce, a danas skaut katalonskog velikana, pohodio Etihad i utakmicu Manchester Cityja i Dinama zbog dvojice mladih Dinamovih veznjaka.

Katalonci pišu da je Gojakovo ime dosad bilo poznatije u Sevilli jer se dovodio u vezu s tamošnjim klubovima Betisom i Sevillom. Dodaju da je trener Nenad Bjelica nekoć igrao u Betisu te da vjerojatno zbog toga baš u Andaluziji vlada veliki interes za Gojakom.

Navode i da je Gojak u posljednje vrijeme često počinjao na klupi zbog ''taktičkih pogrešaka u porazu od Varaždina.'' Međutim, dodaju da nema sumnje u njegove kvalitete i da se radi o vrlo perspektivnom mladom igraču.

Predviđaju da će sljedećeg ljeta doći do aukcije za Dinamove igrače, zbog čega su na Maksimiru odbili dosadašnje ponude. Izvukli su i zanimljivost da mu je otac, koji mu je ujedno i agent, policajac, kao i brat, pa vjeruju da će se ''dobro pobrinuti za Gojaka.''