Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bogdanović je ključan

Mršić otkrio hoće li NBA zvijezde igrati za Hrvatsku u borbi za Olimpijske igre

Hrvatski navijači se nadaju da će zaigrati NBA igrači u lipnju.

Hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se na Europsko košarkaško prvenstvo koje se igra 2022. godine. Nakon dugo vremena Hrvatska je odigrala bez šokova i zasluženo prošla na još jedno veliko natjecanje.

Izbornik Veljko Mršić nije mogao koristiti NBA i euroligaške igrače zbog rigoroznih pravila vodećih ljudi u košarci, ali imao je na raspolaganju košarkaše iz hrvatske lige i one koji igraju po Europi. Mršić je sastavio jako dobru momčad koja je ''pregazila'' Tursku (+17) i Švedsku (+15). Tu su bili Ukić, Bilan, Šakić, Prkačin, Drežnjak, Marčinković i druge uzdanice neke nove reprezentacije Hrvatske.

gol expired Ako Osijek još nema pravu igru, što će tek biti kada Bjelica posloži stvari!? Trebaju istinsko pojačanje da skinu Dinamo, a u HNL-u to je jedan igrač divider

''Sretni smo i zadovoljni s ovime što smo napravili, imamo četiri pobjede bez poraza. Za razliku od prošlih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo gdje se nismo plasirali, konačno bez stresa. Ostale su te dvije utakmice. Vidjeti ćemo što će biti i sa pandemijom u drugom mjesecu, ali sigurno ćemo probati neke mlade igrače'', rekao je Mršić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska je kvalifikacije igrala bez velikih NBA zvijezda, Bojana Bogdanovića, Ivice Zupca i Darija Šarića.

''Ove kvalifikacije ćemo nastaviti bez NBA igrača i onih iz Eurolige. Kada dođu velika natjecanja i kvalifikacije za Olimpijske igre onda ćemo se sigurno pojačati s našim najboljim igračima, ali ne želimo izgubiti kemiju u momčadi. Uzeti ćemo samo one koji će se podrediti momčadi'', govori Mršić.

gol expired Nogometašica koja je rekla da je Maradona bio silovatelj i pedofil dobila prijetnje smrću divider

Hrvatska u lipnju u Splitu igra kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Ako bude sreće u Spaladium Areni će zaigrati Bogdanović, Šarić, Zubac, Šamanić, Bender, Žižić i druga poznata imena hrvatske košarke. Ključ je u NBA igračima jer će neki u lipnju i dalje igrati ako izbore konferencijska finala i finale NBA lige.

Hrvatski navijači se nadaju da Utah Jazzi ove sezone neće tako daleko dogurati jer bi onda Bogdanović igrao za Hrvatsku, a reprezentacija je s njim duplo jača.

''Sigurno ćemo pokušati uzeti naše najbolje igrače iz NBA lige koji će biti dostupni. Ovisimo dosta o NBA ligi jer ne znamo koliko će naši igrači daleko dogurati. Vrlo vjerojatno oni koji će igrati konferencijska finala i finale NBA lige neće biti s nama, ali ono što će biti dostupno sigurno uzimamo'', završio je Mršić.

Bogdanović je najbolji hrvatski košarkaš 21. stoljeća. Iako je velika zvijezda u NBA ligi nikada u karijeri nije odbio igrati za Hrvatsku za razliku od nekih drugih igrača. Igrao je ozlijeđen, s potresom mozga, unatoč zabranama kluba, ali uvijek je oduševljavao u hrvatskom dresu. Njegova pomoć olakšala bi Hrvatskoj plasman na Olimpijske igre 2021. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider