Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
to bi mu bilo idealno

Mourinho se opet nudi Bayernu: Priča li o Kovaču s figom u džepu?

Jose Mourinho traži novi izazov u karijeri, a često ga se spominje u vezi s Bayernom.

Jose Mourinho i Niko Kovač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Godine u kojima je Jose Mourinho vladao europskim nogometom polako blijede. Njegov posljednji posao u Manchester Unitedu nije slavno završio, naročito nakon što je momčad gotovo eksplodirala na terenu njegovim odlaskom.

Mourinho aktivno traži novi posao, ali broj klubova koje bi on mogao i želio preuzeti nije baš prevelik. Nudio se Realu nakon pozitivnih signala Florentina Pereza, no nitko se osim gazde nije slagao s idejom povratka Portugalca pa se u Madrid ekspresno vratio Zidane.

Spominjao se i povratak u Inter, ali čini se kako bi Spallettija u Milanu mogao naslijediti Antonio Conte. Poznato je da Mourinho želi u svoju bogatu riznicu trofeja staviti još jednu Ligu prvaka, ali i naslov u nekoj od zemalja u kojima dosad nije radio.

Da bi se ispunila ta dva uvjeta, u Njemačkoj i Francuskoj u obzir dolaze samo dva kluba, Bayern i PSG. Zasad nema šanse za posao na Parku prinčeva, ali se zadnjih tjedana često spominje koketiranje s Bavarcima.

Poljubac biciklista i novinarke Novinarka završila intervju i (slučajno) poljubila sportaša u usta, njihova je reakcija urnebesna divider

Razbijanje Borrusije u utakmici godine nije Niki Kovaču donijelo mir. Bild je napravio intervju s Joseom Mourinhom u kojem je on opet nahvalio Bundesligu koja mu očito golica maštu.

''Za mene je Bundesliga jedno uzbudljivo natjecanje, naročito kad vidim momčadi u sredini ljestvice koje konstantno napreduju zbog čega je to jedno sjajno prvenstvo. Puni stadioni, odlična organizacija, dobre taktičke postavke kod mnogih momčadi. Mislim da je Bundesliga interesantna'', rekao je Mourinho koji je dosad osvajao prvenstva u Portugalu, Engleskoj, Španjolskoj i Italiji.

Bild u naslovu donosi citat: ''Nadam se da će Kovač zadržati posao'', a Mourinho tvrdi da poštuje hrvatskog trenera kojeg ''ne želi izgurati iz ureda''.

''Naravno, Bayern je gigant. Ali uvjeravam vas da ne želim da Kovač izgubi posao jer je naporno radio da dođe do ove razine'', tvrdi Portugalac.

Mourinho je Kovača kritizirao nakon onih 0:0 u Liverpoolu te kasnijeg ispadanja iz Lige prvaka. Upozorio je i kako nije sve gotovo u prvenstvu nakon 5:0 pobjede u derbiju protiv Borussije.

''Još su tri gostujuće utakmice, a naročito im neće biti lako u Leipzigu'', tvrdi Mourinho.

Mnogi vjeruju kako priča o ostanku Kovača s figom u džepu. Bayern bi mu bio idealna prilika da ostvari svoje želje.

Rummenigge upozorio Kovača: "To je bilo samoubojstvo, nema jamstva za ostanak" Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) Niko Kovač slavi gol (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +3 Niko Kovač (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider