Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objasnio potez s fellainijem

Mourinho se obrušio na igrače zbog šokantnog, ali i spornog gola: ''To je smiješno''

Manchester United poražen je na Wembleyju od Tottenhama, a susret su obilježile pogreške gostujućih igrača.

Harry Kane u protivničkoj polovici (Screenshot)

U prvenstvenom debiju nove velike zvijezde u dresu Manchester Uniteda Alexisa Sancheza njegov je novi klub doživio poraz na velebnom Wembleyju. Tottenham je uzvratio gostima za minimalni jesenski poraz na Old Traffordu i tako ostao blizu trojke koja se bori za drugu poziciju.

Spursi su šokirali Crvene vragove nakon svega 11 sekundi utakmice kada je na asistenciju Allija zabio Eriksen. Furiozni start domaćina ipak je imao repove jer su neki igrači, poput Harryja Kanea, zakoračili u protivnički prostor sekundu prije izvođenja početnog udarca s centra. Obično se to tolerira, ali kad padne gol baš iz takve akcije, onda se logično postavlja pitanje je li on baš bio regularan.

No, zanimljivo, na tu se činjenicu nije nakon utakmice žalio Jose Mourinho. Znamo kako portugalskom stručnjaku treba puno manje da za neuspjeh optuži suce, ali ovaj se put obrušio na svoje nogometaše.

''Ne mislim da je normalno primiti takav gol nakon izvođenja početnog udarca. To je smiješno. Posebno je smiješno zbog toga što su puno puta gledali Tottenhamove igrače kako tako izvode s centra. Analiziramo protivnike i moji igrači znaju za tu dugu loptu te da Kane utrčava u suparničku polovicu i prije izvođenja. Sve smo znali'', iskren je bio Mourinho.

''Nismo pritiskali loptu – prva greška. Nismo osvojili skok – druga greška. Nismo pokupili loptu nakon toga – treća greška. Nismo pratili Eriksena – četvrta greška. To su četiri greške nakon prvih 15 sekundi i gubite 1:0 protiv dobre momčadi'', analizirao je Jose akciju na samom startu utakmice.

Da stvar bude gore, drugi pogodak De Gea je primio od vlastitog igrača. Phil Jones je zabio lijepi gol u svoju mrežu.

''I to je bilo smiješno, ali više nesretno. Taj nas je gol dotukao. Za pobjedu morate zabijati i dobro se braniti. Ovaj put smo tu bili loši'', rekao je Mourinho te objasnio potez iz drugog dijela utakmice kada je izvadio Fellainija nakon samo osam minuta provdenih u igri.

''Izašao je zbog problema s koljenom. Na moju i njegovu nesreću. Radi se o ligamentima'', pojasnio je trener Uniteda kojem je gradski suparnik Manchester City opet pobjegao na vjerojatno nedostižnih 15 bodova prednosti.

Jose Mourinho i Fellaini (Foto: AFP) Jose Mourinho i Fellaini (Foto: AFP) (Foto: Afp)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider