Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još jedan show

Mourinho šetao gradom, provocirao navijače, napao čelnike i spomenuo Mandžu

Jose Mourinho ponovno je imao i izgovor i razlog za svađu s navijačima nakon novog poraza Manchester Uniteda.

Mourinho odgovara navijačima Juventusa (Screenshot)

Nakon još jednog neočekivanog poraza po njegovim standardima, Jose Mourinho ponovno je imao izgovor, novac, a u samoj završnici utakmice imao je i osobni obračun s navijačima Juventusa. Manchester United izgubio je u 3. kolu Lige prvaka kod kuće od Juventusa (0:1), čime se menadžeru Mourinhu dodatno proklimala stolica.

Kao glavni razlog vidi neulaganje u momčad, a kao idealan primjer toga naveo je gradskog rivala Manchester City.

"Juventus nikada nije u potpunosti zadovoljan s onim što ima. Uvijek žele najbolje igrače svijeta i imaju veliku želju biti najbolji na svijetu. United nije na toj razini. Juventus je prvak Italije sedam godina zaredom, imaju dva finala Lige prvaka u posljednjih četiri ili pet godina i svejedno nisu zadovoljni s igračima koje imaju. Imali su Higuaina, sada imaju Mandžukića i Dybalu, ali su svejedno htjeli i Cristiana Ronalda. Pogledajte Manchester City i koliko oni ulažu u svoju momčad", poentirao je Mourinho, koji je posebno istaknuo Juventusov obrambeni dvojac.

Nahvalio Juve, posebno dvojicu senatora

"Chiellini i Bonucci bi mogli predavati kako se brani u nogometu na Sveučilištu Harvard. Juventus zbog njih može igrati tako slobodno prema naprijed. Ako izgube loptu, nema problema, Bonucci i Chiellini su tu."

Na samom kraju utakmice, kada je bilo jasno da će Juventus barem odnijeti bod s Old Trafforda, gostujući navijači krenuli su s provokacijama upućenim portugalskom menadžeru. Mourinho im je u svome stilu odgovorio s podignuta tri prsta u znak, a simbolika je vrlo jasna – trostruka kruna.

Mourinho je od 2008. do 2010. godine bio trener milanskog Intera te je s njim u posljednjoj godini svoje "vladavine" osvojio trostruku krunu (Serie A, Kup i Ligu prvaka). To je značio njegov odgovor navijačima Stare dame.

Na pitanje kako Manchester United može do nogometne razine koju imaju Barcelona, PSG, Manchester City ili Juventus, Mourinho je kratko odgovorio:

"Ulaganjem."

Spomenimo i da je utakmica skoro odgođena jer je Unitedov autobus zapeo u prometu. Kada je shvatio o kakvoj se gužvi radi, Mourinho je tražio da ga se pusti iz autobusa i onda je s kapuljačom na glavi prošetao do stadiona.

"Nitko me nije prepoznao. Trebale su mi dvije minute, a autobusu 45 minuta da dođe do stadiona", rekao je Jose.

Engleski mediji odmah su napravili projekciju njegova hoda od autobusa do Old Trafforda te zaključili da mu je trebalo najmanje 10 minuta. Osim toga, hodao je uz policijsku pratnju, a ne sam i s kapuljačom na glavi kako ga nitko ne bi prepoznao...

Nakon tri kola u skupini H Lige prvaka United je drugi s četiri boda, dva više od Valencije i tri više od Young Boysa. Vodeći je Juventus s maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 6-0.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider