Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrlo jednostavno objasnio

Mourinho brani Smallinga nakon što je on ''zaustavio'' Messija u krvi

Jose Mourinho ima svoje viđenje situacije s Messijem i Smallingom.

Galerija Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP)

Chris Smalling dobio je pažnju medija, a onda i društvenih mreža najavom kako on jedini zna slabosti Lionela Messija. Svi su čekali taj okršaj između Manchester Uniteda i Barcelone na Old Traffordu kako bi vidjeli što to stoper domaćina točno zna.

Na kraju smo vidjeli Messija kako leži krvavog nosa i raskrvavljenog očnog kapka. Nije baš jasno je li Smalling mislio na takvu vrstu zaustavljanja Argentinca ili je samo blefirao.

Činjenica je da se Messi na toj utakmici nije previše vidio nakon tog žestokog starta kojI prilično slab talijanski sudac nije okarakterizirao ni kao prekršaj. Do tog trenutka Messi je sjajno namjestio pogodak Luisa Suareza, koji je kasnije preinačen u autogol Shawa.

Messi nije briljirao na Old Traffordu, ali je Barcelona u nižoj brzini stigla do velike pobjede u gostima u četvrtfinalu Lige prvaka.

''Ne znam je li United zaustavio Messija ili je on sam odlučio biti nekako tih. Mislim da je i jedno i drugo'', dao je svoje mišljenje Jose Mourinho u emisiji na Russia Today.

Osvrnuo se i na situaciju kada je Smalling pogodio Messija s leđa prvo ramenom, a onda i nespretno rukom u glavu, zbog čega je potekla krv.

''Ma ta situacija je ništa. Događa se. Smalling je samo visok momak s velikim rukama. Mislim da nije bilo namjere.''

Ole Gunnar Solskjaer nakon Mourinha je preporodio duh igrača Uniteda. Jednostavno su eksplodirali i nizali pobjedu za pobjedom. No što su utakmice išle dalje, kritičari su Norvežaninu spočitavali kako se igra nije previše promijenila od one Mourinhove. I dalje je to obrambeni nogomet koji je čak i Mourinho krtizirao.

''Gledajući defenzivno, bili su dobri, s jako puno igrača iza lopte. No radi se o nokaut-fazi i još moraju u goste sljedeću utakmicu. U grupnoj fazi igranje na bod  bilo bi dobro…'', smatra bivši trener Uniteda koji je u potrazi za novim poslom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider