Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"teška su vremena"

Mobilizacija u Milanu uoči Rijeke: "Posljednja 72 sata bila su vrlo burna!"

Iako je ovog ljeta doveo više od 10 novih igrača kako bi krenuo u lov na titulu talijanskog prvaka, Milan nije najbolje otvorio novu sezonu u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtak se igra 2. kolo Europske lige u kojem Rijeka, nakon poraza od AEK-a u 1. kolu, gostuje kod talijanskog diva - Milana. Rossoneri dočekuju hrvatskog prvaka ne pretjerano dobroj atmosferi, koju je prije svega pokvario prvenstveni poraz kod Sampdorije.

Glavni "krivci" za taj poraz smatraju se veliko ovoljetno pojačanje Leonardo Bonucci i naravno trener Vincenzo Montella.

"Nisam zadovoljan svojim nastupima i motiviran sam da budem bolji kao igrač i vođa na travnjaku", rekao je Leonardo Bonucci, uoči utakmice Europske lige protiv Rijeke i drugog prvenstvenog poraza u Serie A.

"Kada sam došao u Milan (iz Juventusa) bio sam svjestan da ću manje pobjeđivati. Ali ovo je Milan. Moramo pronaći način da zaobiđemo prepreke po kojima se popikavamo. Kako ćemo to napraviti? Stimulirat ćemo tijelo i mozak, te nadići svoje mogućnosti", poručio je Bonucci.

"Posljednja 72 sata su bila vrlo burna. Nadali smo se da nam se poraz neće dogoditi u Genoi, ali upravo smo na to naišli. Motiviran sam da zajedno sa svojim suigračima napredujemo i popravimo formu već u idućoj utakmici", kazao je talijanski stoper na konferenciji s novinarima dan uoči utakmice.

Trener Milana Vincenzo Montella nalazi se pod jakim kritikama javnosti, jer momčad ne igra onako kako bi to drugi, prije svega navijači, htjeli.

"Navijači su nam pokazali privrženost i podršku. Sigurno je da postoji razočaranje, ali mentalna snaga se stječe s vremenom. Ja osobno moram prenijeti više energije i bolje pripremiti utakmice koje dolaze svaka dva, tri dana", kazao je Montella, te kratko prokomentirao Rijeku.

"Riječ je o praktičnoj i fizički vrlo snažnoj momčadi. Moramo ostati kompaktni tijekom cijele utakmice".

Neki talijanski mediji čak spominju i da se sprema otkaz Montelli.

"Uprava me podupire. Pomažu mi. Teška su vremena za nas, ali želim da se ustanemo nakon svih ovih udaraca i postanemo jači", zaključio je trener Milana.

Rijeku će na legendarnoj Giuseppe Meazzi bodriti oko 4000 navijača, koji će tijekom današnjeg dana i četvrtka prijepodne stići u Milan.

Može li Rijeka do senzacije na San Siru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider