Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
montellu odnosi rijeka?

Kriza u Milanu: Sanjaju povratak Ancelottija, ali realnost je drukčija

Milan nije ušao u sezonu kako su se mnogi nadali i odmah se počelo špekulirati o smjeni trenera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ni 11 pojačanja i skoro 400 milijuna potrošenih eura nije bilo dovoljno za mir na San Siru. Možda su navijači očekivali previše od ''novog Milana'' koji je u prijelaznom roku ipak išao više na kvantitetu nego kvalitetu želeći potpuno obnoviti momčad kluba koji sa sjetom gleda u blisku prošlost.

Vincenzo Montella već je na ozbiljnom udaru nakon dva poraza u prvenstvu čime je malo, ali možda znakovito zaostao za konkurencijom. Teško stradavanje u Rimu od Lazija bilo je upozorenje, a onda je stigao poraz kod Sampdorije zbog kojeg su malo živce izgubili čelnici kluba.

''Oni nisu nivo Milana. Morali smo u utakmicu ući s drukčijim stavom'', poručio je direktor kluba Marco Fassone koji se zajedno s ostalim čelnicima navodno ozbiljno porazgovarao s Montellom.

Milanska Gazzetta dello Sport već špekulira s imenima mogućih mu nasljednika. Zašto? Pred Rossonerima su dva ''biti ili ne biti'' okršaja s direktnim rivalima za borbu za mjesta koja vode u Ligu prvaka. U nedjelju na San Siro stiže Roma, a tjedan dana kasnije igraju gradski derbi s Interom.

Roma izgleda raspucano, a Inter pod vodstvom Luciana Spalettija puno konkretnije od Montelline momčadi. I zato su u Gazzetti izletjeli s imenima Puala Souse i Waltera Mazzarrija, koji su trenutno bez angažmana.

Povratak Ancelottija zasad samo san

No prave su želje nešto drugo. Carlo Ancelotti, čak i Antonio Conte. Čovjek koji je s Juventusom poharao Italiju, a u debitantskoj sezoni u Chelseaju i Englesku, prije nekoliko je dana talijanskim medijima izjavio kako mu nedostaje domovina te kako bi se uskoro mogao vratiti kući.

Carlo Ancelotti je pak na udaru kritika jer njegov Bayern nakon dugo vremena ne izgleda kao momčad koja će se prošetati Bundesligom. Čak mu je legendarni Arrigo Sacchi savjetovao da napusti München. Svi znamo što Don Carlo znači milanistima, donio im je dvije Lige prvaka u osam godina na klupi, iako tek jedan jedini naslov s onom legendarnom momčadi.

Nakon Lazija se dogodio Beč, a nakon Sampdorije?

No zasad su to tek maštanja Milanovih čelnika i navijača. Sigurni smo kako bi i Conte i Ancelotti zahtijevali ipak kvalitetniju momčad od postojeće te se Sousa i Mazzarri čine kao realnija rješenja nakon mogućeg odlaska Montelle.

A prije svega toga ovog četvrtka na San Siro stiže Rijeka u 2. kolu skupine Europske lige. Milan je u prvom kolu bio raspucan, zabio je pet komada na gostovanju kod bečke Austrije pod naletom kritika nakon debakla kod Lazija. Rijeka stiže u sličnoj atmosferi, no zbog našeg se prvaka nadamo kako će se kriza Milana nastaviti do četvrtka, a onda ako Montella preživi Romu i Inter, pričat će.

Može li Rijeka do senzacije na San Siru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider