Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ČINI SE DA OSTAJE

Hit veznjak emotivnom porukom zatražio transfer u Arsenal, od kluba dobio odgovor kakav nikad ne bi očekivao

21-godišnji nogometaš Brightona, Moises Caicedo, zatražio je od svog kluba da ga pusti u Arsenal, no teško će doći do toga.

Moises Caicedo (Foto: Afp)

Sjajne partije kakve Moises Caidedo ove sezone pruža u dresu Brightona, ali i one sa Svjetskog prvenstva u Katru rezultirale su velikim interesom klubova za usluge ovog 21-godišnjeg svestranog veznjaka iz Ekvadora.

Caicedo je Brightonu pristupio prije točno dvije godine iz ekvadorskog Independientea, uz odštetu od pet milijuna eura, da bi nakon prve polusezone onu iduću proveo na posudbi u Belgiji. Ipak, od povratka u klub, koji se dogodio u zimu prošle godine, počeo je sve više igrati, da bi ove sezone postao standardan član udarnog sastava prve momčadi.

Gazda veznog reda hit ekipe Premier lige

Ne samo standardan nego i jedan od najboljih. Velikog radijusa kretanja, razumijevanja ofenzivne igre te nevjerojatne čvrstine u obrambenom dijelu igre, Caicedo je moderan veznjak pa ne čudi interes klubova, ali i činjenica da ga Transfermarkt trenutno procjenjuje na 38 milijuna eura. 

Anthony Gordon Everton usred borbe za ostanak prodaje Newcastleu svog najvećeg dragulja divider

Njegove partije nisu ravnodušnima ostavile velike klubove, a onda niti on nije ostao ravnodušan na iste. Posebno nakon što se pojavila vijest o ponudi Arsenala od 60 milijuna eura. Nju je Brighton odbio, nakon čega je Caicedo pokušao emotivnom porukom zamoliti klub da ga proda trenutno vodećoj momčadi lige.

Na Instagramu moli klub da ga pusti

Poruku je objavio na svom Instagram profilu.

"Zahvalan sam gospodinu Bloomu i Brightonu što su mi dali priliku zaigrati u Premier ligi i o njima ću uvijek misliti samo sve najbolje. Uvijek igram i igrat ću nogomet s osmijehom i sa srcem. Najmlađi sam od desetoro braće i sestara, dolazimo iz siromaštva u Santa Domingu, u Ekvadoru. Moj san je postati najtrofejniji nogometaš u povijesti Ekvadora.

Ponosan sam što imam priliku donijeti Brightonu najveću transfer odštetu u povijesti, odštetu koja bi im pomogla da ulože u klub te nastave biti uspješni. Fanovi su me prihvatili s punim srcem i uvijek će biti u mom, pa se nadam da razumiju zašto želim iskoristiti ovu fantastičnu prigodu", napisao je Caicedo, čime je već sam napravio neuobičajen potez za nogometaša, odnosno otvoreno je i javno zatražio klub da ga pusti. Usput im podijelivši koji financijski savjet.

Ne znamo što je očekivao da ovime može postići, no iz Brightona su već ranije rekli kako nemaju namjeru razgovarati bez 80 milijuna eura, što Arsenal nema namjeru ponuditi. Caicego inače ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Poručili su mu da ne dolazi na treninge

Menadžer Roberto De Zerbi je pokušao smiriti strasti izjavivši da je razgovarao s Caicedom te da je on i dalje nogama na zemlji i s mislima na Brighton, dodavši kako je sjajna stvar što postoji interes za njihove igrače te da je to znak kako rade dobar posao. Tome uostalom svjedoči i pozicija na ljestvici.

Luka Modrić i Azzedine Ounahi Igor Tudor dobio veliko pojačanje, u Marseille dolazi najveće otkriće Svjetskog prvenstva u Katru divider

Vodstvo kluba čini se razmišlja malo drugačije. Caicedo se danas nije pojavio na treningu te je poznato kako nije u konkurenciji za sutrašnji susret FA Cupa protiv Liverpoola. Mnogi su mislili da je riječ o njegovom buntu, no istina je drugačija.

Neuobičajen potez povukla je i uprava Brightona, poručivši Caicedu da ostane kod kuće i ne dolazi na treninge do kraja prijelaznog roka, odnosno do 1. veljače te kako ga nemaju namjeru prodati. 

Javno su objavili kako on ove zime neće otići nigdje te da vjeruju kako mu je potrebno vremena da razbistri kaos u glavi koji mu je napravila ponuda Arsenala i interes Chelseaja o kojem pišu mediji.

Ukratko, Caicedo je poletio već nakon samo jedne polusezone nogometa na ozbiljnoj razini i teško možemo opravdati njegovo ponašanje, budući da se nalazi u dobrom, stabilnom i itekako posloženom klubu. Tko zna, možda ovo sve na kraju bude dobro za sve, kako za klub, tako i za njega samog. 

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider