Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostanak ili odlazak

Modrić u centru pažnje: Evo kako stoje stvari s hrvatskim kapetanom i koji je Realov plan

Real Madrid ima nekoliko otvorenih fronta za sljedeću sezonu, ali moguće obnove ugovora s najiskusnijim igračima ponajveća su briga Kraljevskog kluba. Budućnost Luke Modrića budi najveće zanimanje javnosti…

Luka Modrić (Foto: Afp)

Početak svakog prijelaznog roka po običaju zakovitla prašinu na Santiago Bernabeuu, pa ni ovaj put nije drukčije. U španjolskim medijima puno se govori o dolascima, ali i mogućim odlascima. U fokusu su Realovi veterani, a najviše hrvatski kapetan Luka Modrić.

Laszlo Kleinheisler VIDEO Je li Hajduk prilikom predstavljanja Mađara otkrio i novi transfer? divider

Kako trenutačno stvari stoje, Real će ponoviti strategiju iz prošlih sezona. Madriđani se neće zalijetati, otvoreno pitanje produljenja ugovora najstarijih igrača ostavit će za završnicu sezone.

Realov plan za veterane

Na taj način Modrić (38 godina), Kroos (33), Nacho (33) i Lucas Vazquez (32) ulaze u novu godinu sa slobodom da razgovaraju s bilo kojim drugim klubom, s obzirom na to da im ugovori istječu 30. lipnja 2024.

Okolnost koja nije nova ni za jednog od četvorice, prva trojica već su je iskusila prošle sezone, a Vazquez u svojem posljednjem produljenju prije dvije godine. Ako će produljiti ugovore, bit će to za jednu godinu. Sva četvorica su u sličnoj situaciji, ali ipak ih dijele nijanse. Naravno da je hrvatskim čitateljima najvažniji Modrićev status.

Luke Littler i Rob Cross Mladog Littlera pitali ima li uistinu 16 godina, odgovorom je dodatno oduševio divider

Modrić je bez sumnje postao legenda Reala. Hrvatski je kapetan radom i profesionalizmom zavrijedio ljubav i poštovanje većine navijača Reala. No Modrić ima 38 godina i dojam je da je bliži odlasku nego ostanku.

Modrić u središtu pažnje

Posljednjih mjeseci kolale su brojne glasine i nagađanja o njegovoj budućnosti, a priča o odlasku ponovno se zakotrljala u španjolskim medijima.

"Prvi put otkako je stigao u Real, Hrvat je izgubio status nositelja. U početku mu je bilo teško prihvatiti sporedniju ulogu koju mu je Ancelotti planirao ove sezone, ali s prolaskom utakmica njegova se razina popravila i ostvario je vrlo dobre partije. Toliko se puta iznova izmislio da je teško sigurno utvrditi kako će mu ovo biti posljednja sezona na Bernabeuu, iako je trenutačni plan da će u lipnju zaključiti briljantno razdoblje u Realu", piše španjolski portal Relevo.

Konačna odluka na kraju sezone

Defensa Central dijeli slično mišljenje, no ipak s jačom zadrškom.

"Čini se da je da budućnost Luke Modrića daleko od Chamartina. No pred nama su vrlo intenzivni mjeseci. Modrić je zaslužio da odluči što će učiniti na kraju sezone. Početak sezone bio je kompliciran za Hrvata, no kako su tjedni prolazili, njegov je značaj sve veći i ponovno je pokazao da još ima dinamita u kopačkama. Njegov osobni osjećaj bit će ključan u donošenju odluke hoće li ostati ili otići iz Reala", piše španjolski portal koji u stopu prati Kraljevski klub.

"Modrić je još uvijek važan dio momčadi Carla Ancelottija. Igrač je koji uvijek nastupa u najodlučnijim trenucima sezone. Stoga je konačna odluka odložena na nekoliko mjeseci. Hrvatski veznjak i dalje razmišlja samo o Realu, to je klub njegova života i prema tom grbu osjeća posebnu privrženost. Zbog toga ni klub ni sam igrač neće donijeti odluku unaprijed", zaključuje Defensa Central.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider