Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ODAKLE TA BRADA?

Mladog Littlera pitali ima li uistinu 16 godina, odgovorom je dodatno oduševio

Luke Littler oduševio je sve pratitelje pikada, ali isto tako se većina pita kako taj momak može imati samo 16 godina.

Luke Littler i Rob Cross (Foto: Profimedia)

Jedna od najluđih sportskih priča posljednjih mjeseci svakako je ona Lukea Littlera, momka koji je sa 16 godina došao do finala Svjetskog prvenstva u pikadu.

Sportu u kojem igrači nerijetko hvataju svoj prime nakon što profesionalno igraju otprilike toliko godina koliko je mladić iz Merseysidea među nama.

Odmalena dominira, kvalificirao se kao pobjednik U-21 prvenstva

Naravno, nije ovo priča od jučer, Littler je odmalena dominantan u natjecanjima sa starijim igračima od sebe, a na prvenstvo se plasirao osvojivši prvenstvo za igrače do 21 godine. I to podosta dominantno.

No rijetko tko je vjerovao da može izdržati pritisak igranja u Alexandra Palaceu. Tamo je sve drukčije.

Osim za Littlera, on baca strelice kao da se nalazi usred svoje sobe, hladnokrvno, suvereno i prije svega vraški precizno.

"16 godina? Nama izgledaš kao netko u srednjim tridesetima"

Jedino što ga prati ta stigma 16-godišnjaka, ponajviše zato što tako ne izgleda. Ni konstitucijom, ni u licu. I naravno da teško može izbjegavati pitanja o svojim godinama, pa makar kroz šalu.

Upravo na taj način prišla mu je ekipa podcasta TalkSport, u kojem je gostovao nakon pobjede u četvrtfinalu.

Voditelj mu je rekao da ne može vjerovati kako ima 16 godina, dodao je i da svi misle kako je u srednjim tridesetima te da su se oni međusobno kladili oko toga.

"Čovječe, onda ćeš izgubiti novac jer ja uistinu imam 16 godina", rekao je Littler. Odmah potom dobio je pitanje o svojoj bradi:

"Brada mi je počela rasti već prije otprilike dvije godine."

Dakle, s 14 godina, što je rijetkost, ali naravno nije nemoguće. Svi smo mi u osmom razredu osnovne imali svog Lukea, dečka kojem su dlake počele rasti brže nego ostalima. Jedino što sigurno nije ni blizu tako dobro igrao pikado.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider