Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prisjetio se i anegdote

Modrić opisao potresne trenutke ratnog odrastanja: "Igrali smo pod uzbunama. Pamtim strah"

Životna priča Luke Modrića vrlo je zanimljiva nogometnoj publici diljem svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledna francuska agencija AFP objavila je drugi dio intervjua s Lukom Modrićem. U prvom je fokus bio na nogometu, a u drugom se Modrić prisjetio iskustava iz djetinjstva i svojih teških početaka.

"Uzbune su se oglasile, a Luka Modrić je trčao jer su uskoro stizale bombe. Osam mu je godina i nosi nogometnu opremu, a pod rukom mu je lopta.

Kada stigne u podzemno sklonište, za njim trče suigrači, pa moraju čekati. Nekad minute, često sate i povremeno cijelu noć, spavajući na podu dok se ne stiša, jer to znači da je sigurno izaći van. Ali Modrić je još imao loptu", započinju slikovito intervju francuski novinari.

gol expired Hrvatska izgubila na startu Lige nacija: Loša igra Vatrenih u novom porazu od Portugala divider

Iskustava se prisjetio i Modrić, čiju obitelj je rat potjerao u izbjeglištvo u zadarski hotel Kolovare.

"Stalno sam nosio loptu. Nosio sam je u sklonište i igrao s prijateljima. Organizirao sam utakmice. Značilo mi je to sve", rekao je.

"Razbio sam puno hotelskih prozora i stakala na autima, svi su bili ljuti na mene. Otac je sve to morao platiti, a bilo je to skupo."

Udarci Alistaira Overeema Spektakularna UFC večer: Veličanstveni preokret legendarnog Alistaira Overeema za korak bliže Miočiću divider

"Pamtim strah. Igrali smo nogomet i počela bi uzbuna. Bilo je to normalno", rekao je.

Modrić je od takvih početaka dogurao do Zlatne lopte i statusa globalne nogometne zvijezde. Kao kapetan Hrvatsku je vodio do finala Svjetskog prvenstva 2018., a velikom uspjehu nada se i na Europskom prvenstvu 2021. 

Kako bi što spremniji dočekao novu sezonu, propustit će prvo okupljanje u Ligi nacija. Hrvatska natjecanje otvara protiv Portugala, a utakmicu pratite na GOL.hr-u i Novoj TV već od 20:00 kada počinje specijalna emisija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider