FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
brutalne borbe

Spektakularna UFC večer: Veličanstveni preokret legendarnog Alistaira Overeema za korak bliže Miočiću

Alistair Overeem upisao je 47. pobjedu svoje veličanstvene karijere.

Alistair Overeem slavio je protiv Augusta Sakaia u glavnoj borbi UFC Fight Night večeri u Las Vegasu. Legendarni Nizozemac slavio je na samom startu pete runde tehničkim nokautom.

Bio je to veliki preokret za 47. profesionalnu pobjedu u MMA karijeri. Overeem je izgubio prve dvije runde borbe i bio je na najboljem putu da izgubi i treću rundu, no dvije minute prije kraja iste je krenuo njegov povratak i preokret. 

The Reem i dalje u igri za Miočićev pojas

Drugu rundu je zaključio strašnim udarcima u parteru, a isto je ponavlajo i u iduće dvije runde. Na kraju četvrte je bio na milimetar od pobjede, da bi nakon svega 26 sekundi pete runde ponovno oborio Sakaia i žestoko ga kažnjavao udarcima laktovima i "čekićem". 

Sudac Herb Dean je dopustio pet udaraca, no nakon što je Sakai okrenuo glavu prema tlu i pokrio rukama glavu odlučio je prekinuti dvoboj. 

"Tako to rade veterani. Od ruba poraza do pobjede", bio je samo jedan od brojnih komentara nakon završetka meča. 

U razgovoru s Jonom Anikom Overeem je rekao da mu treba nekoliko dana odmora prije odluke u kojem će smjeru dalje ići u pregovorima s UFC-om u svojoj posljednjoj "vožnji" prema pojasu prvaka koji mu jedini nedostaje u veličanstvenoj karijeri. 

Za pretpostaviti je da će dobiti jednog od top 5 izazivača u sljedećem meču, te u slučaju pobjede ući u najuži izbor za izazivača na titulu koju trenutno drži naš prvak Stipe Miočić. 

Gromoviti nokaut OSP-a

Brutalan nokaut vidjeli smo u sunaslovnoj borbi večeri, u dvoboju Ovincea Saint Preuxa i Alonza Manifielda. U prvih pet minuta nije bilo previše uzbuđenja, no potom je u samoj završnici druge runde uslijedio zastrašujuči pogodak ljevicom iz krošea. 

Saint Preux je ravno u bradu pogodio svog suparnika i u istoj ga sekundi uspavao. Meč je bio gotov čim je Manifield pao na tlo i nije bilo potrebno da OSP krene u dovršavanje posla na tlu. 

Bila je to 13. pobjeda prekidom u poluteškoj kategoriji za Ovince Saint Preuxa, što je ujedno i rekord ove kategorije. 

POBJEDA OSP-a

Spektakl najatraktivnijeg borca današnjice

Brazilac Michel Pereiera pružio je spektakl MMA fanovima i nakon gotovo maksimalnih 15 minuta dominacije slavio protiv Zelima Imadaeva. 

Pereira je natjerao suca da prekine meč 21 sekundu prije kraja posljednje treće runde, iako se iz ponovljene snimke vidi da Imadaev možda i nije tapkao. No i da se meč odigrao do kraja Pereira bi slavio jednoglasnom sudačkom odlukom nakon što je u potpunosti izdominirao, pa čak i posramio svog suparnika. 

Uputio je gotovo 100 značajnih udaraca u meču, dok je istovremeno svom suparniku dopustio da ga 18 puta udari. Ne samo da je bio dominantan po broju i značajnosti udaraca, Pereira je bio vrlo atraktivan u svojim potezima i vrlo, vrlo provokativan. 

On je tijekom meča stigao plesati, staviti ruke iza leđa i provocirati Imadaeva da ga udari, te je čak u dva navrata pokazao svom suparniku da će ga udarati otvorenim dlanovima, odnosno šamarati. Uspio je i u tome...

Sjajna predstava i pobjeda ovog atraktivnog Brazilca, koji je nakon meča pozvao Danu Whitea, predsjednika UFC-a, da mu za idućeg suparnika dodjeli vlasnika BMF pojasa - Jorgea Masvidala.  

POBJEDA PEREIRE

Gušenje i poluga na otvaranju programa

U dvoboju srednje kategorije Andre Muniz stigao je do pobjede protiv Bartosza Fabinskog nakon što mu je složio polugu na ruci sredinom prve runde. 

Muniz je najprije bio pod pritiskom svog suparnika, no kada su se našli u parteru stvari su se promijenile. Najprije je pokušao giljotinjom završiti meč, no kada to nije prošlo našao je drugo riješenje. 

Uhvatio je ruku Fabinskog koji ga je imao na leđima i u samo jednom potezu napravio polugu zbog koje je njegov suparnik odmah tapkao. 

POBJEDA MUNIZA

Bila je to 13. pobjeda prekidom zbog gušenja ili poluge za Muniza, koji u karijeri ima 20 slavlja i svega četiri poraza. Ujedno, ovo je šesta uzastopna pobjeda za Brazilca u srednjoj kategoriji, te možemo očekivati da ćemo ga već u idućem meču vidjeti protiv nekog daleko većeg imena na rosteru. 

Glavni program otvorili su Brian Kelleher i Ray Rodriguez, a potonji je pristao na ovaj meč tijekom današnjeg dana odnosno nekoliko sati prije početka eventa. Kelleher je uoči eventa ostao bez čak dvojice suparnika, pa je Rodriguez dobio priliku debitirati u UFC-u. 

Iako je hrabro prihvatio poziv da se bori protiv iskusnog Kellehera, Rodriguez je vrlo brzo izgorio u oktogonu od želje za dokazivanjem. Naime, manje od 40 sekundi bilo je dovoljno da upadne u zamku i da ga Kelleher uhvati u giljotinju i uguši. 

POBJEDA KELLEHERA

UFC Fight Night, glavni program:

Alistair Overeem pobijedio Augusta Sakaia (tehnički nokaut, 5. runda)

Ovince St. Preux pobijedio Alonza Manifielda (nokaut, 2. runda)

Michel Pereira pobijedio Zelima Imadaeva (gušenje, 3. runda)

Andre Muniz pobijedio Bartosza Fabinskog (poluga na ruci, 1. runda)

Brian Kelleher pobijedio Raya Rodrigueza (gušenje, 1. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider