Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mentor i uzor

Modrić opet u središtu pozornosti "planeta Real": Hrvat oduševio Madriđane, Zidane mu je spremio posebnu ulogu

Madridski mediji pišu panegirike hrvatskom kapetanu Luki Modriću…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Luka Modrić opet je središnja tema Real Madrida. Odličnom partijom u Milanu protiv Intera potencirao je novu raspravu o produljenju ugovora koji mu istječe naljeto. 

Madridski mediji pišu panegirike hrvatskom kapetanu. As donosi tekst u kojem podsjeća glavešine Reala da unatoč tomu što je ušao u 36 godinu života, Modrić i dalje izgleda i igra jako dobro.

gol expired Skandal: Otvarali lijes i slikali se s mrtvim Maradonom, procurile fotografije divider

„Želim okončati karijeru u Realu“, prije nekoliko dana izjavio je Modrić u razgovoru za talijanske medije.

Kad se pogleda kako igra, čini se da će Modrić ostati barem još jednu sezonu u Realu.

Modrić opet u središtu pozornosti

„Modrić ne štedi znoj unatoč tomu što u dnevnom boravku svako malo može baciti pogled na Zlatnu loptu. U manje od tjedan dana dvaput je zaigrao na Casemirovoj poziciji i nije mu bilo ispod časti, a niti ga je bilo briga koliko je godina napunio. Najbolji je primjer to da je protiv Villarreala oduzeo devet lopti, najviše od svih 30 igrača koji su nastupili na utakmici. Imao je trostruko više oduzetih lopti od partnera na mjestu dvostrukog pivota Tonija Kroosa. Real je protiv Intera opet zaigrao bez brazilskog terijera, a Modrić je opet preuzeo njegovu ulogu. Opet je oduzeo devet lopti, najviše od svih na utakmici. Modrić proživljava drugu mladost“, piše As i dodaje da je Modrićevo prisustvo na terenu pravi kisik za njegovu momčad.

gol expired Sve su informacije bile lažne? Meč Tysona i Jonesa bit će pravi spektakl: "Nokauti su dopušteni" divider

Uz obrambene zadatke, distribucija lopte i dalje je na visokoj razini. Protiv Villarreala imao je 97 posto točnih dodavanja. To je najbolji postotak u Realovoj momčadi. Samo jedan igrač na utakmici imao je bolji postotak, Goi Gomez s 97,2. Protiv Intera je Real dominirao posjedom, a Modrić je premašio stotinu dodavanja, imao ih je 109.

Iskusni Hrvat mentor mladom Norvežaninu

Zinedine Zidane koristi Modrića ponajprije kao mentora 21-godišnjem Martinu Odegaardu, kojeg želi sve više i više uključiti u prvu momčad.

„Hrvat služi kao uzor mladom Norvežaninu. Modrić je hrvatski model za stvaranje skandinavske zvijezde. Između Modrića i Odegaarda postoji vidljiva kemija.“

„On je vrlo dobar mladić, vrlo nadaren, pomoći će nam svojim vrlinama“, kazao je Modrić o Norvežaninu još uoči prvog ogleda s Interom u Madridu. Ponudio mu je i savjet.

gol expired Dinamo jedini u Europi zaključao vrata: Mamić ide Bjeličinim stopama. Što se mora dogoditi da Modri ne prođu dalje? divider

„Budi samo opušten, uživaj u igri i daj sve od sebe.“

Uživanje u kojemu odlučno intervenira i sam Modrić, koji oslobađa Norvežanina od obrambenih briga i omogućuje mu da zaobiđe bilo kakvu taktičku rigidnost.

„Na dan oproštaja od Maradone Modrić je pokazao što znači biti prava desetka. Zaslužio je obnovu ugovora baš poput Sergija Ramosa i Lucasa Vazqueza. Tri veterana stupovi su na kojima počiva ovaj Real Madrid, koji nastavlja slavne dane u Ligi prvaka, s nešto manje lucidnim danima u La Ligi“, zaključuje As.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider